Angus Young selvittää, kuinka huume- ja lakiongelmissa ryvettynyt rumpali Phil Rudd sai uuden mahdollisuuden palata yhtyeeseen

Angus Young kommentoi tuoreessa Rolling Stonen haastattelussa monissa liemissä keitetyn rumpali Phil Ruddin paluuta AC/DC:n riveihin.

Angus kohtasi Ruddin ensimmäistä kertaa vuosiin Malcolm Youngin hautajaisissa, ja oli vaikuttunut näkemästään. ”Hän näytti niin hyvältä”, mies muistelee. ”Hän oli paikalla ja hyvässä kunnossa. Hän oli pitänyt itsestään huolta. Hän kävi terapiassa ja selvitti asioitaan. Se oli todella hyvä juttu.”

Siitä se ajatus Ruddin paluun suhteen sitten niin sanotusti lähti – tai ainakin vahvistui, mikäli moinen suunnitelma oli kytenyt Anguksen mielen perukoilla jo aiemmin.

Edellisen kerran Angus oli nähnyt Ruddin Rock or Bust -albumin äänityssessioissa kolme vuotta aiemmin. Kuukausi ennen kyseisen levyn julkaisua Rudd sai syytteen yrityksestä tilata palkkamurha sekä amfetamiinin ja kannabiksen hallussapidosta. Palkkamurhasyytteestä luovuttiin vuonna 2015. Samalla Rudd tunnusti syyllisyytensä muihin syytteisiin. Mies tuomittiin lopulta kahdeksan kuukauden kotiarestiin.

Vuonna 2016 Rudd kertoi olevansa muuttunut mies. Huumeet olivat rumpalin sanojen mukaan taakse jäänyttä elämää ja kunto parempi kuin koskaan.

”Puhun nyt kaikkien poikien puolesta”, laulaja Brian Johnson sanoo Rolling Stonelle. ”Seisomme täysin Philin takana. Se mitä tapahtui ei ollut tuntemamme Philin tekosia. Se oli jotain muuta. Hän näyttää nykyisin suurenmoiselta ja pärjää hienosti.”

Uutta AC/DC-levyähän pukkaa tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan 13. marraskuuta. Ensimmäinen singlemaistiainen on luvassa puolestaan jo huomenna keskiviikkona.