Anssi Kela raottaa verhoja paikkaan, jonne tv-katsojat eivät yleensä näe – Rapsakalla Vain Elämää -vedolla kunnioitettiin myös Alexi Laihoa

Anssi Kela.
Vuokko Salo

Anssi Kela esitti Nelosen Vain Elämää -ohjelman hiljattaisessa jaksossa versionsa Pyhimyksen Fuck the World -kappaleesta.

Kela joukkoineen oli luonut biisille vahvasti Rage Against the Machine -henkisen sovituksen.

”Fuck The World. Versio syntyi ensimmäisenä kaikista, ja oli myös sovitusprosesseista helpoin. Kun kuulin Pyhimyksen olevan mukana ohjelmassa, päähäni jysähti ajatus siitä, että haluan tehdä Rage Against The Machine -version. Tuo visio oli niin väkevä, että lukitsin sen jo ennen kuin edes tiesin biisiä”, Kela taustoittaa Instagramissa. ”Sopivaa kappaletta ei tarvinnut etsiä pitkään. Riitti, kun näin biisin nimen: Fuck The World. Lähtökohtani oli säilyttää alkuperäiset lyriikat, mutta säveltää niiden pohjalle kokonaan uusi biisi.”

Alkuperäiskappaleella kuullaan viime vuonna menehtyneen Alexi Laihon soittama kitarasoolo.

”Pyhimyksen alkuperäisessä versiossa on kitarasoolo. En aluksi edes tiennyt, kuka sen oli soittanut. Jossain vaiheessa tarkistin: Alexi Laiho. Olin jo tehnyt versioni valmiiksi, ja skipannut soolon kokonaan. Se tuntui siinä kontekstissa tarpeettomalta”, Kela kirjoittaa. ”Sitten Alexi Laiho kuoli. Tajusin, että soolo pitää palauttaa kappaleeseen sellaisenaan, ja tehdä kohdasta tribuutti Alexille. Tuli sellainen olo, että olisi sopivaa pyytää version live-esitykseen mukaan kitaristeja, jotka oikeasti tunsivat Laihon. Niinpä tein sooloon kaksiääniset harmoniat, ja kutsuin Satulinnaan Alexin bändikaverin, Daniel Freybergin, sekä Tuomas Wäinölän. Heidän kanssaan kunnianosoituksesta tuli painavampi.”

Nyt Kela on jakanut vedosta videomateriaalia poikkeuksellisesta kuvakulmasta.

”Tässä Fuck The World -esitykseni vielä melko poikkeuksellisesta kuvakulmasta. Toinen monikameraohjaaja, Anni Suikkanen, taltioi biisin Satulinnan pihalle parkkeeratusta autosta, jossa navetan tapahtumista parsittiin kasaan järjellistä tv-ohjelmaa”, Kela selvittää. ”Tämä on todella mielenkiintoinen katsaus kulissien taakse. Enpä itsekään ollut ennen nähnyt, millä tavalla tällaista tuotantoa käytännössä ohjataan. Taustalla monikameraohjaaja Teija Paajamaa käskyttää ja etualalla Anni komppaa.”

”Sellainen havainto tuli myös tätä katsellessa mieleen, että Vain elämää on tuotantonsa puolesta hyvin pitkälti naisten tekemä ohjelma”, muusikko lisää.

Katso video alta.

View this post on Instagram

A post shared by Anssi Kela (@anssikela)