Anthrax-basisti pureutuu syihin yhtyeen Euroopan-kiertueen peruutuksen taustalla – ”Olisimme menneet pahasti miinuksen puolelle”

25.9.2022 22:01

Anthrax ilmoitti syyskuun alussa, että yhtyeen Euroopan-kiertue perutaan Ison-Britannian osuutta lukuun ottamatta. Samalla menivät myös Suomessa 21.–22. lokakuuta soitettaviksi aiotut keikat. Syyksi peruutukselle ilmoitettiin logistiset haasteet ja kohonneet kustannukset.

Basisti Frank Bello pureutuu aiheeseen tarkemmin tuoreessa haastattelussaan.

”Milloin viimeksi peruimme Euroopan-kiertueen? Emme ole koskaan tehneet niin”, Bello sanoo Blabbermouthille. ”Totuus on, että budjetoinnin kannalta kaikki on tällä hetkellä ihan mielipuolista. Laadimme budjetin viime vuonna ja palasimme sen pariin tänä vuonna kaasuputkien ja kaiken meneillään olevan paskan osalta. Budjetti ylittyi kolminkertaisesti. Olisimme menneet pahasti miinuksen puolelle.”

”Promoottorit sanovat, että ’siinä ei ole teidän kannaltanne järkeä.’ Bussit ja eläminen yleensä [maksavat liikaa]”, Bello jatkaa. ”Tilanne on hirveä. Saimme pelastettua Ison-Britannian. Ihmiset kyllä tuntevat meidät. He tietävät että palaamme asiaan. Me rakastamme olla siellä. En malta odottaa paluuta. Harmi, että elämä menee metallin edelle. Maailman tapahtumat menevät metallin edelle, emmekä saa ihmisiä tuntemaan oloaan paremmaksi musiikkimme avulla.”

”Olimme kauan poissa”, Bello lisää. ”Viimeistelimme juuri kiertueen Black Label Societyn ja Hatebreedin kanssa ja pääsimme paluun makuun. Odotimme innoissamme seuraavaa osuutta, ensin Isossa-Britanniassa ja sitten Euroopassa. Olemme tottuneet rundaamaan muutama kuukausi kerrallaan. Sitten kiertuemanageri tuli sanomaan, ettei homma natsaa kirjanpidon osalta. ’Mitä? Miten tässä niin kävi?’ Sitten sitä lukee lehtiä ja juttu valkenee. Se on hirveää.”

Lisää luettavaa