Anthraxin kummalliset kuviot

Speedmetal-klassikko Anthraxia ei nähdäkään Suomessa tällä viikolla. Orkesterinhan piti esiintyä Porin Sonisphere-tapahtumassa ja Oulun Qstockissa. Yhtye on perunut kaikki muutkin tulevat esiintymisensä, lukuun ottamatta Englannin Knebworthissa elokuun alussa soivaa Sonisphere-festivaalia.

Peruuntumisten syy on laulaja Dan Nelsonin poistuminen ryhmän riveistä. Lievästi kummallisen asiasta tekee se, että Anthrax ilmoitti muutamia päiviä sitten "Dan Nelsonin sairastumisen johtavan muutamien keikkojen peruuntumiseen". Nelsonin itsensä mukaan hän ei ole ollut missään vaiheessa sairas eikä hänelle edes ilmoitettu etukäteen moisen tiedotteen lähettämisestä.

Anthrax on joka tapauksessa erottanut Nelsonin ja etsii nyt uutta laulajaa. Orkesteri aikoo palata tien päälle loppuvuodesta. Englannin Sonispheren-keikalla solistin pestin hoitelee Anthraxissa vuosina 1992-2005 laulanut John Bush.

Anthraxin uusi studioalbumi Worship Music siirtyy myös eteenpäin. Kiekon piti ilmestyä lokakuun lopulla, mutta julkaisuajankohta on nyt siirretty eteenpäin. Yhtye ei ole tiedottanut, julkaiseeko se levyn Dan Nelsonin laulusuorituksilla vai nauhoittaako seuraava solisti biiseihin kokonaan uudet lauluosuudet.

Oulun Qstock on nyt siirtänyt ruotsalaisen Painin päälavalle ja palkannut mukaan myös ruotsalaisen Sparzanzan. Porin Sonispheressä esiintyy puolestaan Turisas.

www.anthrax.com