Apocalyptica käänsi nopeudesta tunnetun klassikkoteoksen totaalisesti päälaelleen – ”Tämä kimalainen on raskas ja vihainen”

Selloheviyhtye julkaisi tänään ep-levyllisen tulkintoja tunnetuista klassisen musiikin teoksista.
9.9.2022 08:16

Apocalyptica on tänään julkaissut uuden ep-levyn Metal Classic, Classic Metal, jolla nelikko tulkitsee Beethovenin, Maurice Ravelin sekä Nikolai Rimski-Korsakovin tunnettuja klassisen musiikin merkkiteoksia. Sellometalliyhtyeen käsittelyssä kappaleet saavat ihan uuden muodon, josta hyvänä esimerkkinä käy totaalisesti päälaelleen käännetty tulkinta Rimski-Korsakovin Kimalaisen lennosta.

”Olen soittanut sitä klassisen musiikin vuosinani monta kertaa pyrkien aina vain nopeampaan ja nopeampaan suoritukseen. Tällä kertaa totesin, että olisi siistiä tehdä tästä bändillemme sopiva raskas hevikimalainen – siis kaikkien aikojen hitain ja doomein Kimalaisen lento!” kommentoi Perttu Kivilaakso.

”On kiehtovaa, kuinka musiikin rakenteet voi saada toimimaan monin eri tavoin. Tämä kimalainen on raskas ja vihainen, mutta se varmastikin lentää ulos hymyillen ja pilke silmäkulmassa!”

Apocalyptica kiertää parhaillaan Yhdysvaltoja norjalaisen Leprousin ja kotimaisen Wheelin kanssa. Marraskuussa yhtye nähdään myös viisi keikkaa kattavalla Suomen-kiertueella, jonka jälkeen yhtye suuntaa Eurooppaan yhdessä Epican ja Wheelin kanssa.

Lisää luettavaa