Apulanta julkaisee pian uuden levyn – ”Fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin”, iloitsee Sipe Santapukki

Sami Lommi

Huomio kaikki Apulannan ystävät! Orkesteri tiedottaa julkaisevansa uuden albumin tulevana syksynä. Sielun kaltainen tuote -niminen levy tulee julki 14. lokakuuta.

Albumi on tiedotteen mukaan äänitetty vuosina 2019–22 yhtyeen ikiomassa tukikohdassa, Lahden Apulandiassa. Levyltä on jo julkaistu singlet Lokin päällä lokki ja 60 uutta ongelmaa. Tuotoksen on tuottanut Jyrki Tuovinen.

Sielun kaltaisen tuotteen tekoprosessi alkoi jo Make nu metal great again -ep:llä, joka on ikään kuin levyn esinäytös. Kun pandemia turahti päälle, ajateltiin käydä tosissaan levyn kimppuun”, kertoo Toni Wirtanen tiedotteessa. ”Mun fiilis on, että Sielun kaltainen tuote on eniten yhdessä tehty levy, mitä me ollaan koskaan julkaistu, ja se yhteys soi hienosti näissä biiseissä. Tykkään todella paljon tästä!”

Lokin päällä lokki aloitti bändissämme musiikillisen aikakauden, jonka huipentuma Sielun kaltainen tuote on. Albumi on teemallisesti ehjin, mitä ollaan tähän mennessä julkaistu. Toni on ammentanut sen sävyt synkistä vesistä, mutta levyn soundia värittää tekemisen palo, lämpö ja ilo”, Sipe Santapukki jatkaa.

”Tätä albumia oli hienoa tehdä, ja fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin. Erityisen ylpeä olen nimenomaan siitä, että Sielun kaltainen tuote kuulostaa äkkiseltään bändin toiselta tai kolmannelta levyltä. Ei kolmanneltatoista.”

Orkesteri lähtee levyn myötä myös kiertueelle. Keikkapäiviä on kertynyt yksitoista kappaletta, ja niiden liput ovat tulleet myyntiin tänään. Katso kiertuepäivät alta:
7.10. Pori, West-areena
8.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
14.10. Tampere, Pakkahuone
15.10. Tampere, Pakkahuone
21.10. Turku, Logomo
22.10. Jämsä, Himos-areena
28.10. Järvenpää, Aino-areena
29.10. Lahti, Lahti-halli
11.11. Oulu, Ouluhalli
12.11. Kuopio, Kuopio-halli
19.11. Rovaniemi, Lappi-areena