Aretha Franklinin perinnöstä väännetään kättä – Syynä sohvatyynyjen uumenista löytynyt testamentti

Aretha Franklin kansainvälisen jazz-päivän konsertissa 2016.

Soulin kuningattaren pojat eivät ole yksimielisiä siitä, kenen vastuulle kuolinpesä annetaan.

Ikoninen laulaja Aretha Franklin menehtyi viime elokuussa. Nyt soulin kuningattaren perilliset kiistelevät siitä, kenen vastuulle Franklinin imago, musiikki ja muu omaisuus siirtyy. Asiasta uutisoi Billboard.

Franklinin neljä poikaa olivat Billboardin mukaan jo ehtineet sopia, että kuolinpesä annetaan yliopiston hallinnossa työskentelevän sukulaisen Sabrina Owensin käsiin, mutta kuvion sotkee yllättäen toukokuussa Franklinin kodista sohvatyynyjen kätköistä löytynyt testamentti. Vuonna 2014 kirjoitetussa testamentissa Aretha kun olisi nimittänyt poikansa Kecalf Franklinin kuolinpesänsä hoitajaksi. Kristittynä räppärinä toimivan Kecalfin edustajat vaativat, että hänet nimitettäisiin vähintäänkin osaedustajaksi Owensin kanssa.

Muut perilliset eivät kuitenkaan hyväksy ehdotusta vaan vastustavat tätä jyrkästi. Heidän edustajiensa mukaan Kecalfilla ei ole ”kykyä, taitoa tai tietoa” toimia vastuutehtävässä, vaikka testamentti todettaisiinkin aidoksi. Heidän mukaansa Owens on osoittanut olevansa ainoa sopiva henkilö Arethan omaisuuden ja bisnesten hoitajaksi.

Asia nostettiin esille maanantaina tuomioistuimen käsittelyssä, mutta tuomari ei ottanut testamenttiin kantaa, koska istunnon agendana oli mahdollinen Aretha Franklinin tiluksien myynti, ei testamentti tai muut dokumentit. Billboardin mukaan testamentin aitouden selvittämisessä ja asian käsittelyssä voi vierähtää vielä useita viikkoja.