Arvostamme: isä on vienyt cp-vammaisen poikansa yli tuhannelle metallikeikalle – perusti myös tämän mukaan nimetyn festivaalin

Richard McDeid -niminen yhdysvaltalaisisä on vienyt cp-vammaisen poikansa arviolta jo 1200 hevikeikalle. Tapa sai alkunsa siitä, kun Richard huomasi Mason-poikansa rauhoittuvan raskaamman musiikin äärellä.

Cp-vamman aiheuttama asennon ylläpitämisen ja tahdonalaisten liikkeiden suorittamisen vaikeus tekivät nimittäin Masonin olon erittäin tukalaksi ja tämä itki paljon. Eräänä erityisen hankalana päivänä Richard kuitenkin huomasi Metallican rauhoittavan poikaansa suorastaan ennennäkemättömällä tavalla.

”Tulin töistä kotiin ja hänen äitinsä otti pienen hengähdystauon”, mies muistelee The Dadille. ”Hän [Mason] ei vain lopettanut, joten istutin hänet tuoliinsa ja laitoin Metallican Binge and Purge -videon pyörimään. Hetken päästä olin tiskaamassa kun huomasin, ettei hän enää itkenytkään. Kun kävin tarkistamassa tilanteen, hän oli nukahtanut.”

”Se oli ensimmäinen kerta kun niin oli käynyt ilman, että hän olisi ollut jonkun sylissä”, Richard jatkaa. ”Sitten sitä alkoi tapahtua autossa aina kun Metallica soi. Hän rauhoittui ja rentoutui. Ensin ainoastaan Metallica sai sen aikaan, mutta myöhemmin teho laajeni muihinkin bändeihin kunhan hän oppi ensin tunnistamaan ne.”

Ensimmäinen kerran Mason pääsi kokemaan livemusiikkia Rage Against the Machinen konsertissa vuonna 2008. Masonin terveys romahti vuonna 2017, mutta tämä taisteli tiensä vaikeuksien kautta voittoon ja voi tätä nykyä jo paremmin. Niinpä Richard järjesti maaliskuussa Minneapolisissa ensimmäisen metallifestivaalin poikansa kunniaksi. Mason MetalFestissä esiintyi 10 eri yhtyettä ja tapahtuma pokkasi paikallisen Metty Awardin vuoden parhaasta liveshow’sta.