Auta taiteilijaa hädässä: Perttu Häkkisen Säätiö järjestää joukkorahoituksen alakulttuuriväelle

Perttu Häkkisen säätiön logon on suunnitellut Mikko Vilunki Viljakainen.

Kuten mediassa on ahkerasti viime aikoina toisteltu, koronavirusepidemia on iskenyt pahasti kulttuurityöläisiin. Tapahtumia perutaan, työkeikkoja häviää ja tilauksia yliviivataan melkoista tahtia, eikä ihan heti ole tiedossa valoa tunnelin päähän. Jotain tarttis tehdä – ja Perttu Häkkisen Säätiöhän tekee.

Säätiö järjestää uuden rahankeräyslain nojalla joukkorahoituskampanjan, jossa kerätään rahaa muusikoille, taiteilijoille, tiskijukille ja muille kulttuuri-ihmisille. Keräyksestä kirjoitetaan seuraavasti:

Harjoita ensiksi itsereflektiota ja esitä itsellesi vilpitön kysymys: kuinka paljon taide on tuonut iloa elämääni?

Kun olet löytänyt vastauksen ensimmäiseen kysymykseen, siirry seuraavaan kohtaan, jossa tehtäväsi on mitata taiteen arvoa rahassa: onko se päivän pizzan ja tuopin (15 €), vessapaperin (32 rullaa, 26€) vai sisäfileen (2 kg, 70€) arvoista?

Kun olet selvittänyt vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin, siirry käytännön toimiin. Valitse kampanjasivulta sopiva vaihtoehto, kaiva taskustasi verkkopankkitunnukset ja suorita maksu.

Me täällä Perttu Häkkisen säätiössä hoidamme loput eli toimitamme avustuksesi lyhentämättömänä suoraan kulttuurintekijöille. Tiedotamme lähipäivinä tarkemmin mm. apurahahausta, mutta toimimme nopeasti ja jaamme tukea heti kun kampanja kerää tuottoa.

Mainittakoon, ettei säätiö ole konkreettisesti toimittamassa taiteilijoille sen paremmin pizzaa, vessapaperia kuin sisäfilettäkään, vaan riihikuivaa rahaa. ”Poikkeuksellisessa ajassa syntyy poikkeuksellista taidetta, mutta maksamattomien laskujen kanssa tuskaileva taiteilija ei jaksa soittaa syntetisaattoria, tarttua pensseliin tai rustata riimejä”, säätiö muistuttaa.

Vieraile siis täällä ja kanna kortesi kekoon! Auttakaamme toisiamme näinä vaikeina aikoina!