Avenged Sevenfold -kitaristi ojentaa auttavan kätensä aloitteleville muusikoille – ”Haluan antaa faneille mahdollisuuden, jota minulla ei itselläni ollut nuorena”

1.12.2017 20:13

Avenged Sevenfoldin kitaristi Synyster Gates löi viisaat päät yhteen isänsä Brian ”Papa Gates” Haner sr:n kanssa ja perusti verkossa toimivan kitarakoulun. Kitaristi kertoo haluavansa antaa faneille mahdollisuuden, jota hänellä itsellään ei ollut nuorena.

Soittokoulu kantaa nimeä The Synyster Gates School ja Loudwiren haastattelussa nuorempi Gates kertoo koulun olleen suunnittelun alla jo viiden vuoden ajan. Koulun nettisivut ovat pystyssä ja opeista kiinnostuneet soittajat voivat jo rekisteröityä ilmaiseen palveluun.

– Haluan antaa faneille mahdollisuuden, jota minulla ei itselläni ollut nuorena tärkeimmässä kehitysvaiheessani, Gates kertoo.

Synyster Gates sai ajatuksen koulun perustamisesta ollessaan Avenged Sevenfoldin kanssa studiossa noin kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Kitaristi tunsi tuolloin olevansa jumissa uusien musiikillisten ideoiden löytämisessä, mutta onnekseen törmäsi internetin kitaraopetusmateriaaleihin. Siitä idea .

Koulun tavoitteena on yhdistää Youtubesta löytyvän tietomäärän Berkeleyn tai Juilliardin kaltaisten musiikkikoulujen opetussuunnitelmiin ja kuratoituun sisältöön. Gates haluaa koululla mahdollistaa aloittelevien kitaristien altistumisen monipuoliselle musiikin kirjolle.

Verkkokoulun olisi Gatesin mukaan tarkoitus aloittaa toimintansa vielä vuoden 2017 puolella.

– Matkassa on ollut pari mutkaa, mutta kaikki oppimateriaalivideot ovat valmiita. Kyse on lähinnä nettisivuteknisistä asioista, mutta niiden parissa työskentelee hyvä porukka. Eteen on tullut muutamia pikkujuttuja, joiden kanssa en kuitenkaan perfektionistina pysty elämään, Gates pahoittelee.

Kiitettävään tahtiin maassamme vieraileva Avenged Sevenfold esiintyy Suomessa seuraavan kerran ensi kesän Hyvinkään Rockfesteillä.

Lisää luettavaa