Axl Rose heittäytyi nostalgiseksi Guns N’ Rosesin keikalla – kertoi harvemmin mainitsemaansa Izzy Stradliniin liittyvän tarinan

Guns N’ Roses esiintyi viime sunnuntaina Atlantic Cityn Etess Arenalla. Juuri ennen Don’t Cry -hitin esitystä solisti Axl Rose heittäytyi epätyypillisen nostalgiseksi, raportoi Rolling Stone.

”Seuraava numero oli ensimmäinen Guns N’ Rosesille tehty biisi”, mies kertoi yleisölle. ”Menin Izzyn [Stradlin] luo ja heitin kiviä hänen ikkunaansa. Hän tuli katsomaan mitä tapahtui ja huolestui, että olin tullut antamaan hänelle selkäsaunan. Olimme olleet riidoissa muutaman kuukauden. Se oli kuin Blues Brothersissa: ’Meidän täytyy koota bändi uudelleen.'”

”Istuimme alas”, mies jatkoi. ”Olin, että ’Hei, minulla olisi todella masentavat sanoitukset.’ ’Minulla on todella masentava kitaraosio’, hän vastasi. Tuumin, että ’Täydellistä, olemme matkalla menestykseen.'”

Tarinan tapahtumat sijoittunevat alkuvuoteen 1985, jolloin Guns N’ Roses teki nousua Hollywood Rosen ja L.A. Gunsin osin hajottua/osin yhdistyttyä. Lopulta Don’t Cry julkaistiin vuoden 1991 Use Your Illusion I -albumilla.

Rose ei ole juurikaan puhunut julkisesti Not in this lifetime -paluukiertueelta puuttumaan jääneestä Stradlinista. Stradlin itse on kommentoinut poisjääntiään toteamalla, että ”He eivät halunneet jakaa saalista tasan.”