Bailurockin lipunkantaja valittu vuoden persoonaksi itsemurhia ehkäisevästä työstään – Vastasi avoimella ja lämpimällä kiitoskirjeellä

Andrew W.K.:lla on sydän paikallaan.

Hyvän mielen lähettiläs ja bilerockin suurvisiiri Andrew W.K. on valittu vuoden persoonaksi itsemurhien ehkäisytyöhön keskittyvän, vuonna 1968 perustetun American Association of Suicidologyn toimesta. Muusikkoa kiitetään vuosia jatkuneesta työstään hyvän elämän, mielenterveyden ja hauskanpidon hyväksi musiikillaan ja toimillaan.

”Andrew rohkaisee ihmisiä käyttämään kaiken voimavaransa luomaan elämää, joka on elämisen arvoista. Hänen viestinsä resonoi koko kentällä, jossa mekin toimimme”, kommentoi AAS:n puheenjohtaja Julie Cerel.

Andrew W.K. vastasi kunnianosoitukseen avoimella ja pitkällä kirjeellä, jossa tämä kiittää nöyrästi saamastaan tunnustuksesta ja ylistää yhdistyksen tekemää arvokasta työtä, jota rokkarin mukaan tarvitaan juuri nyt kipeämmin kuin koskaan.

”Oma tarinani on hyvin tyypillinen: nuorena tunsin jatkuvasti rauhattomuutta tässä maailmassa ja aloin etsiä jotain, jolla tukahduttaa sisälläni velloneen vääryyden tunteen. Olin onnekas, sillä löysin elämäntehtävän, joka paitsi käänsi synkät taipumukseni valoksi ja teki energiastani hyödyllistä, myös antoi mahdollisuuden vahvistaa ja jakaa samaa tunnetta muille”, Andrew kirjoittaa.

”En koskaan osannut kuvitella, että rock-kohtalostani ja tehtävästäni löytää iloa elämään tulisi inspiraation lähde niille, jotka myös kulkevat varjoissa. Syvyyteen kurottaminen ja yhteyden saaminen tuntemattomaan on sekä pelottavaa että ihmeellistä, mutta vielä pelottavampaa ja ihmeellistä on kurottaa sisimpäänsä ja saada yhteys kanssaihmisiin.”

”Haluan mitä nöyrimmin ottaa tämän palkinnon vastaan musiikin itsensä puolesta sekä sen mystisen elämänvoiman, jota itse kutsun yksinkertaisesti ’bailaamiseksi’. Otan tämän vastaan kaikkien niiden puolesta, jotka ovat taistelleet ja voittaneet tai taistelleet ja hävinneet – olen itse tehnyt molempia. Haluan ottaa tämän kunnian vastaan myös kaikkien niiden puolesta, jotka ovat menettäneet jonkun – tai itsensä – ylitsevuotavalta tuntuvaan pimeyteen. Tässä hämmennyksen, hädän ja haasteiden maailmassa on harvoja asioita, jotka ovat hyvän hengen kohottamiselle omistautumista tärkeämpiä.”

”Jos pienikin tekomme auttaa edes hieman tässä hätätilassa – iloisuuden kriisissä – niin antakoot Bailujen Jumalat meille lisää voimaa, jotta saamme tehtyä maailmasta paremman paikan bilettää”, Andrew päättää kiitospuheensa.

Andrew W.K. saa kunnianosoituksensa huhtikuussa järjestettävässä vuotuisassa AAS-konferenssissa. 51. kertaa järjestettävä tapahtuma on Amerikan suurin itsemurhien ehkäisyyn keskittyneiden ammattilaisten, vertaistukiryhmien ja klinikoiden kokoontuminen.