Bill Wyman avautuu The Rolling Stones -erostaan – ”Lähdin jo 1991, mutta he eivät silloin vielä uskoneet minua”

28.4.2024 20:30

Entinen The Rolling Stones -basisti Bill Wyman on muistellut reilun 30 vuoden takaista eroaan yhtyeestä.

”Lähdin jo 1991, mutta he eivät silloin vielä uskoneet minua”, 87-vuotias muusikko avautui lähtönsä syistä Mirrorille. ”He eivät suostuneet hyväksymään sitä. Vasta 1993, kun he alkoivat valmistautua vuoden 1994 kiertueelle, he totesivat ’olet ihan oikeasti lähtenyt, etkö vain?’ Ja minä sanoin: ’Lähdin kaksi vuotta sitten.’ He viimeinkin hyväksyivät sen, joten heidän näkökulmastaan lähdin 1993.”

”Olin vain saanut tarpeekseni”, Wyman jatkaa. ”Olin käyttänyt bändiin puolet elämästäni ja tuumin, että minulla on muutakin tehtävää. Halusin kokeilla arkeologiaa, kirjoittaa kirjoja, pitää valokuvanäyttelyitä ja pelata krikettiä hyväntekeväisyyden nimiin. Minulla oli tapana lukea muinaisista kulttuureista tien päällä ollessani, ja otin myös paljon kuvia. Minua odotti kokonaan toinen elämä, jonka halusin kokea.”

Uusi elämä vaikuttaisi sujuneen oikein mukavasti, sillä Wyman on viimeiset 30 vuotta tehnyt pitkälti juuri edellä luettelemiaan asioita.

Basistin soittoa kuullaan The Rolling Stonesin tuoreimmalta Hackney Diamonds -albumilta löytyvällä Live By the Sword -kappaleella. Kyse on ensimmäisestä Wymanin Rollari-levytyksestä sitten vuoden 1991.

Lisää luettavaa