Billy Corgan oli paikalla, kun tuottaja Butch Vig sai kuulla Nevermindin menestyksestä: ”Hän näytti siltä kuin olisi herännyt oudosta unesta”

27.9.2016 14:20

Smashing Pumpkins sattui olemaan paikalla aikaisemmin Gish-debyyttialbuminsa tuottaneen Butch Vigin kanssa, kun tuli tieto, että Vigin tuottama Nevermind oli ponkaissut Billboardin kärkeen. Yhtyeen keulakuva Billy Corgan kertoo videolla, kuinka Vigille syntyi valtava kysyntä Nirvanan suosion vanavedessä.

”Vig näytti siltä kuin hän olisi herännyt oudosta unesta”, Corgan kertoo The Smart Studios Story -dokumentista julkaistulla ennakkoklipillä. ”Hän ei voinut uskoa tuottaneensa levyn, joka oli listaykkönen ympäri maailman. Onnittelimme häntä ja pystyimme näkemään, kuinka hänen mielessään oli vain ’mitä tämä tarkoittaa?’”

Corganin mukaan suuri osa Butchin tarinaa oli ajatus, että rockmusiikki oli mennyt hänen ohitseen. Vig ja Smart Studiosin toinen perustaja Steve Marker perustivat studionsa tehdäkseen levyjä pienelllä mittakaavalla eikä menestys kuulunut koskaan heidän suunnitelmaansa.

Toisin kuitenkin kävi, kun Nevermindin menestyksen myötä lukuisat bändit halusivat päästä nauhoittamaan Smart Studiosiin. Butch Vigin faksi alkoi laulamaan levy-yhtiöiden ja kustantajien yhteydenotoista.

Record Store Dayn virallisena elokuvana julkaistavassa The Smart Studios Storyssa ääneen pääsevät Corganin ja Butch Vigin lisäksi muun muassa Dave Grohl, Garbagen Shirley Manson sekä Smashing Pumpkinsin Jimmy Chamberlin. Rolling Stonen jakaman puolitoistaminuuttisen ennakkopätkän dokumentista pääset katselemaan täältä.

Lisää luettavaa