Black metal -suuruus Behemothin keulahahmon jumalanpilkkatuomio hylättiin – ”Yrittäkää elää sen kanssa”

Tuomari hylkäsi Adam "Nergal" Darskin aiemmin saaman tuntuvan sakkorangaistuksen.
14.9.2021 18:25

Varsovan tuomioistuin totesi alkuvuodesta puolalaisen black metal -suuruus Behemothin nokkamiehen Adam ”Nergal” Darskin syyllistyneen jumalanpilkkaan ja uskonnollisten tunteiden loukkaamiseen. Syyte nostettiin Nergalin omalla Instagram-sivullaan vuonna 2019 julkaisemasta kuvasta, jossa tämä talloo Neitsyt Mariaa esittävän kuvan päälle. Darski määrättiin maksamaan sakkoja 15 000 zlotya (noin 3 300 euroa) sekä oikeudenkäyntikuluja lähes 3 500 zlotya (noin 770 euroa).

Darski valitti tuomiosta korkeampaan oikeusistuimeen, joka katsoikin asian laulajan hyväksi ja kumosi aiemman tuomion. Tuomari totesi päätöksessään, että koska kuva oli jaettu Darskin omalla sosiaalisen median kanavalla, oli se rajattu tietylle yleisölle ja lisäksi Darskin IG-sivuilla on varoitusteksti: ”Tämän profiilin sisältö saattaa loukata uskonnollisia tai muita tunteita. Jos et halua että niin käy, älä seuraa minua”.

”Syyte hylätty. Tuomarin päätöksessä ei ole mitään kiisteltävää, joten vittu yrittäkää elää sen kanssa. Mehän kuitenkin elämme sivistyneessä ja demokraattisessa maassa… edelleen. Maalaisjärki peittosi fundamentalistiset agendat, mikä on yksi askel lisää kohti sitä, että Puola pysyy sekulaarisena valtiona! Ja tiedän, että tämä on kuin seinille puhuisi, mutta kaikille vastustajilleni sanon tämän: älkää jauhako minulle sitä ’yritäpä tehdä samoin Koraanille’-paskaa, koska se on väsynyttä ja irrelevanttia”, Darski kommentoi päätöstä Instagramissa.

”Aion jatkossakin tuutata tämän sivun täyteen tätä kamaa, koska yksinkertaisesti rakastan sitä vastakkainasettelua, että puolet teistä rakkaista seuraajista onnittelette minua voitetusta taistelusta ja toinen puoli… haluaisi nähdä minut roikkuvan ristillä.”

Lisää luettavaa