Oikeusistuin katsoi Behemoth-kipparin syyllistyneen uskonnollisten tunteiden loukkaamiseen – Aikoo valittaa tuomiostaan

Adam "Nergal" Darski ei aio taipua "taikauskon" ja "fundamentalististen dogmien" edessä.
17.2.2021 09:48

Varsovan oikeusistuin on tuominnut black metal -yhtye Behemothin nokkamiehen Adam ”Nergal” Darskin sakkorangaistukseen uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta. Darski määrättiin maksamaan sakkoja 15 000 zlotya (noin 3 300 euroa) sekä oikeudenkäyntikuluja lähes 3 500 zlotya (noin 770 euroa), kertoo Notes From Poland. Sakkorangaistus tuli Darskin some-kanavissaan vuonna 2019 julkaistusta kuvasta, jossa tämä astuu Neitsyt Mariaa esittävän maalauksen päälle.

Darski on valittanut päätöksestä ja asia viedään korkeammalle oikeusasteelle. Mikäli tapaus ei käänny muusikon hyväksi, voi tällä olla edessään jopa kahden vuoden vankeusrangaistus.

”Annanko taikauskon ja fundamentalististen dogmien käyttää tätä ja kaikkia muita vastaavia tapauksia hyväkseen? En vitussa!” Darski jyrähtää sosiaalisessa mediassa.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Darski on provosoinut Puolan konservatiivisia ja kristillisiä johtajia. Vuonna 2010 hän joutui oikeuteen revittyään Raamatun lavalla Behemothin keikalla ja vuonna 2018 häntä syytettiin Puolan vaakunan häpäisemisestä.

Lisää luettavaa