Black Sabbath -legenda Tony Iommi nimesi oman ”rockjumalansa” – kunnia meni maailman parhaaksikin rankatulle kitaristille

Black Sabbath -kitaristi Tony Iommi vieraili hiljattain BBC:n The Rock Show With Johnnie Walker -ohjelman haastateltavana. Show’n Rock God -osuudessa Iommi valitsi Queen-kitaristi Brian Mayn omaksi rockjumalakseen.

”Hänen soundinsa ja tyylinsä nousivat esiin kun kuuntelin ensimmäistä Queen-levyä”, Iommi perustelee. ”Kun kuuntelin albumia, ajattelin ’Tämä on todella hyvä bändi.’ Kitaristi on aina kiinnostunut toisista kitaristeista, ja hänellä oli uniikki soundi, ja minä vain pidin tavasta jolla hän soitti. Se vetosi minuun. Hänessä oli tiettyä karaktääriä jota et kuullut keneltäkään muulta; hänellä on jotain hyvin omanlaistaan. Brianin tunnistaa heti kun häntä kuulee.”

”Tapasimme ensimmäisen kerran 70-luvun alussa. En tiedä oliko se studiossa. En muista”, Iommi jatkaa. ”Tietääkö hän missä me tapasimme? Välillemme muodostui yhteys nopeasti ja meillä oli tapana jutella yöt läpeensä. Nykyään olen siihen aikaan pedissä, mutta jos hän noina aikoina tiesi minun olevan studiossa Lontoossa, hän tuli aina paikalle.”

”Olemme jammailleet muutamaan otteeseen”, Iommi kertoo. ”Hän on noussut lavalle soittamaan kanssani ja olemme tehneet yhdessä juttuja eri ihmisten levyille. Hän soitti sooloalbumillani pariin otteeseen. Meillä oli kerran jamisessio. Hän tuli harjoituksiimme Lontoossa ja aloimme soittaa bändin kanssa, kunnes muut soittajat alkoivat poistuia yksi kerrallaan ja veivät kamansa mukanaan. Me jäimme Brianin kanssa kahdestaan soittamaan.”

”Meillä on ollut hieno ystävyys vuosien varrella”, Iommi lisää. ”Mutta hänen juttunsa on, että hän rakastaa kitaraansa — hänellä on aina kitara mukana ja hän soittaa jatkuvasti. Ja minulla on aina kitara varattuna hänelle kun hän tulee käymään kämpilläni, jotta voimme vähän soitella yhdessä.”

Iommin lailla May lasketaan yleensä mukaan kärkikahinoihin kaikkien aikojen parhaita kitaristeja listattaessa. Esimerkiksi viime vuonna Total Guitarin lukijat äänestivät Queen-ikonin kaikkien aikojen parhaaksi rock-kitaristiksi.