Black Sabbath -muusikot olivat ihmeissään nähtyään Kissin ensimmäistä kertaa – ”Mitä helvettiä äsken oikein tapahtui?”

13.6.2024 19:19

Black Sabbath -basisti Geezer Butler muisteli hiljattain Rock Cellarille ensimmäistä kertaa, kun pääsi todistamaan Kissiä tositoimissa. Kokemus piirtyi kirkkaana hevipioneerin mieleen.

Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn naamiopoppoo lämmitteli Black Sabbathia vuonna 1975 Yhdysvalloissa.

”Kissillä oli ensimmäisenä bändinä ihan kunnon lavatuotanto”, Butler kertoo. ”Ennen Kissiä bändit kuten Black Sabbath nousivat vain lavalle soittamaan. Kissillä oli ensimmäisenä pyrot. Ei moista oltu nähty aiemmin, vastaavaa shokkiefektiä. Ja he lämppäsivät meitä, he eivät olleet edes pääesiintyjiä.”

Butler oli suorastaan hämmentynyt näkemästään.

”Menin katsomaan heitä. Lavalta nousi liekkejä ja kaikkea”, Butler muistelee. ”Olin ihan, että ’luoja sentään, mitä täällä oikein tapahtuu?'”

Black Sabbath koki jäävänsä näyttävän lämmittelijänsä varjoon.

”Heidän jälkeensä oli vaikeaa astua lavalle. Nousimme lauteille tavallisena bändinä, ei mitään efektejä tai vastaavaa, ja kaikilla oli edelleen montut auki Kissin näkemisestä. ’Mitä helvettiä äsken oikein tapahtui?’, ihmettelimme.”

”Kissiä oli ihan mahdoton seurata tuotannon puolesta. En edes kuunnellut musiikkia kun katselin heidän esiintymistään. Olin vain ällikällä lyöty näkemästäni.”

Butler sanoo, että Kissin esimerkin myötä konsertit alkoivat siirtyä ”kokonaan uuteen suuntaan”. Reissusta jäi käteen myös yksi tärkeä opetus.

”Varmistimme, että Kiss ei enää koskaan lämmitellyt meitä”, Butler sanoo.

Lisää luettavaa