Blackie Lawless esiintyy tätä nykyä istualtaan – videoita W.A.S.P:in tuoreelta keikalta katsottavissa

18.5.2023 11:31

W.A.S.P.-keulakuva Blackie Lawless kärsii välilevynpullistumasta. Tästä huolimatta mies on vannonut soittavansa yhtyeen viimeiset Euroopan-kiertueen etapit alkuperäissuunnitelmien mukaan.

Orkesteri esiintyi 15. toukokuuta Sono Music Clubilla Tšekin Brnossa ja keikalta julkaistuilla videoilla Lawless esiintyy Elvis-nimiseen mikkiständiinsä kiinnitetyltä istuimelta käsin.

”Kuten monet teistä jo tietävätkin, koin vakavan takaiskun erittäin epäpätevän lääkärin käsissä noin kaksi viikkoa Euroopan-kiertueen alusta”, Lawless taustoittaa tilannetta yhtyeen kotisivuilla. ”Olen saanut hoitoa berliiniläissairaalassa ja lääkäritiimini on ollut fantastinen. He ovat kehottaneet minua keskeyttämään kiertueen ja palaamaan Los Angelesiin voidakseni aloittaa kuntoutuksen. Mutta heidän on vaikea ymmärtää, että tämä on ainoa kerta kun voin viettää bändin 40-vuotisjuhlia, puhumattakaan siitä, että fanit ovat seisseet rinnallamme koko tämän ajan ja odottaneet yli kolme vuotta, sillä pandemia siirsi keikkoja kolmeen eri otteeseen.”

”Aluksi lääkärit [Berliinissä] sanoivat, että ilman lepoa ja kuntoutusta tilanne menisi huonompaan suuntaan”, Lawless jatkaa. ”Keikat läpi puskettuani voin todeta heidän olleen oikeassa. Eilisiltainen keikka Zürichissa (10. toukokuuta) lyheni kahdella biisillä ja pahoittelen sitä, mutta kivut yltyivät niin pahoiksi etten voinut enää esiintyä ja kestivät koko keikan ajan. Jalkani antoivat periksi ja se meni vaaralliseksi. En voi seistä viidellä viimeisellä keikalla, joten tein lääkärieni kanssa kompromissin: he antavat minulle luvan päättää kiertue ja soittaa loput keikat jos vain pysyttelen istuma-asennossa.”

W.A.S.P:n 40-vuotisjuhlakiertueen Euroopan osuus päättyy tänään Bulgarian Sofiaan. Yhtye suuntaa seuraavaksi Pohjois-Amerikkaan, jossa tien päälle on tarkoitus palata 4. elokuuta.

Lisää luettavaa