Blur-keulakuvalta kovaa kritiikkiä The Rolling Stonesille – sanoo bändin tekevän ”täsmälleen samanlaista musaa kuin aina, mutta huonommin”

10.12.2023 13:37

Blur/Gorillaz-dynamo Damon Albarn kritisoi The Rolling Stonesia tuoreessa haastattelussaan.

Albarn sanoo ranskalaisen Les Inrockuptibles -lehden haastattelussa, että häntä otti otsalohkoon tapa, jolla Rollarit julkistivat Hackney Diamonds -albuminsa.

”Se ärsytti”, Albarn sanoo, ”sillä perheeni asuu Hackneyssä ja se tapa, jolla [Rolling Stones] ilmaantui Hackney Empireen otti minua pannuun. He eivät ole koskaan tehneet mitään Hackneyssä, eivät koskaan soittaneet siellä tai osallistuneet mihinkään. He vain ilmestyivät paikalle. Sellainen on ihan roskaa.”

Albarnia vaivaa myös Angry-kappaleen musiikkivideo, jolla nähdään näyttelijä Sydney Sweeney.

”Kuuntelin heidän uuden biisinsä ja katsoin sen karmean musiikkivideon, missä heidät esitetään eri ikäisinä tienvarsitauluissa”, Albarn kertoo. ”Ja nuorta naista pidetään objektina. Mitä helvettiä sekin oli? Ollaan hyvin kaukana nykymenosta.”

Lopuksi Albarn moittii Jaggeria ja kumppaneita itsensä toistosta.

”Olen tehnyt kaikenlaista kun taas he eivät ole koskaan olleet mitään muuta kuin The Rolling Stones”, muusikko selittää. ”Rakastan sitä ajatusta, että omistaa elämänsä yhdelle asialle ja etsii jotain ylevämpää. Mutta totuus on, että he ovat tulleet huonommiksi. He ovat huonompia pysyttelemään itsenään. Sitä en voi ymmärtää. Tehdään täsmälleen samanlaista musaa kuin aina mutta vain huonommin. Ilolla ei ole mitään tekemistä tuollaisen touhun kanssa.”

Lisää luettavaa