Bob Dylan, St. Vincent ja kumppanit tukevat sateenkaariväen välistä rakkautta kokoelmalla, joka kääntää totutut roolit ympäri

Levyllä mukana myös Kesha, Death Cab For Cutie -nokkamies ja Bloc Party -laulaja.

Bob Dylan on yksi artisteista, joka on mukana MGM Resort Internationalin rahoittamalla Universal Love -kokoelmalevyllä, joka tukee ja juhlistaa samaa sukupuolta olevien välistä rakkautta. Levyllä mukana olevat muusikot tulkitsevat tunnettuja pop-hittejä uudella twistillä: sanoituksissa on vaihdettu sukupuoliroolit päittäin.

”Kun katsotaan populaarimusiikin historiaa, rakkauslaulut on kirjoitettu pääsääntöisesti yhdestä heteroseksuaalisesta näkökulmasta. Jos musiikki on asia, joka saattaa ihmisiä yhteen, eikö näiden kappaleiden tulisi silloin olla avoimia kaikille?” kommentoi levyn osatuottaja Tom Murphy.

Bob Dylan esimerkiksi tulkitsi levylle muun muassa Frank Sinatran ja Nat King Colen tunnetuksi tekemän kappaleen She’s Funny That Way, joka on siis levyllä muodossa He’s Funny That Way. Dylan ei ole aiemmin ollut näkyvästi ja kuuluvasti tukemassa seksuaalivähemmistöjä, mutta levyn puuhamiesten mukaan hän ei empinyt hetkeäkään osallistumistaan.

”Eikä vastaus ollut pelkkä ’kyllä, teen sen’, vaan ’hei, minulla on idea biisiksi'” intoilee projektin vastaava tuottaja Rob Kaplan.

Dylanin lisäksi levylle ovat oman panoksensa tuoneet St. Vincent, Kesha, Death Cab For Cutie -nokkamies Benjamin Gibbard, Valerie June sekä Bloc Partyn Kele Okereke.