Bob Marley kaupallistetaan

11.2.2009 17:35

Vuonna 1981 menehtyneen reggae-legenda Bob Marleyn perhe on ryhtynyt yhteistyöhön Hilco-yhtiön kanssa. Osapuolet aikovat jatkossa kehitellä erilaisia Bob Marleyn nimellä myytäviä tuotteita. AIkomuksena on tuottaa jatkossa esimerkiksi olutta, kahvia, korvakuulokkeita ja lumilautoja. Jopa hotelliketjusta on ollut puhetta.

Vuonna 1981 menehtyneen reggae-legenda Bob Marleyn perhe on ryhtynyt yhteistyöhön Hilco-yhtiön kanssa. Osapuolet aikovat jatkossa kehitellä erilaisia Bob Marleyn nimellä myytäviä tuotteita. AIkomuksena on tuottaa jatkossa esimerkiksi olutta, kahvia, korvakuulokkeita ja lumilautoja. Jopa hotelliketjusta on ollut puhetta. Markkinoinnissa ja mainonnassa käytetänä hyväksi The Wailers -pomo Marleyn nimeä, musiikkia ja sanoituksia.

– Olemme valmiina tekemään hyvin monenlaisia tuotteita, Marleyn tytär Cedelle kertoi BBC:lle.

– Päätöksemme takana on se, että haluamme lopettaa Bob Marleyn nimeä hyödyntävän valtavan bootleg-kaupan. Tahdomme olla varmoja, että Bob Marleyn musiikin ystävät saavat jatkossa laatutuotteita.

Kerrottakoon samalla, että No Woman No Cry -biisin kirjoittanut Vincent Ford menehtyi alkuvuodesta. Vuonna 1974 ilmestynyt No Woman No Cry on eräs Marleyn tunnetuimista kappaleista.

www.bobmarley.com

Lisää luettavaa