Bonon tähdittämä hyväntekeväisyysjärjestö joutui keskelle ahdistelukohua – raivostunut U2-laulaja pahoittelee tilannetta

12.3.2018 15:58

U2:n Bono oli vuonna 2004 vahvasti mukana perustamassa ONE-hyväntekeväisyysjärjestöä, joka taistelee kurjuutta vastaan erityisesti Afrikan köyhillä alueilla. Nyt järjestö on kuitenkin joutunut valokeilaan huomattavasti ikävämmistä syistä, kun järjestön Johannesburgin-toimistossa on kehkeytynyt häijy kiusaamis- ja ahdistelukohu. Asiasta uutisoivat The Wrap ja Daily Mail.

Bono otti tapaukseen henkilökohtaisesti kantaa Daily Mailin haastattelussa ja pahoitteli syvästi tilannetta. ”Perustimme ONE-järjestön juuri siksi, että maailman köyhimpien maiden köyhimmät asukkaat ovat jatkuvan sorron kohteena. Niinpä minä ja toinen järjestön johtokunnan jäsen olimme raivoissamme, kun kuulimme viime marraskuussa, että Johannesburgin-toimistomme henkilökuntaa epäillään kiusaamisesta”, Bonon siteerataan sanoneen.

Kohun keskipisteenä on organisaation naispuolinen työntekijä, joka ilmoitti, että häntä on painostettu seksiin tansanialaisen poliitikon kanssa. Kun nainen kertoi painostusyrityksestä, hänet alennettiin heikompaan asemaan järjestössä. Syytösten kohteeksi joutunut ONE-johtaja kieltää syyllistyneensä sopimattomuuksiin ja kuittaa kohun ajojahtina.

Lisää luettavaa