Brexitiä kannattanut Iron Maiden -solisti moittii Ison-Britannian hallitusta EU-eron aiheuttamista vaikutuksista muusikoihin – ”Ryhdistäytykää”

Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinson kritisoi Ison-Britannian hallitusta brexitin jälkeisistä, muusikoiden liikkumista rajoittavista ja kiertämisen kustannuksia nostavista ongelmista.

Mies kannatti alunperin brexitiä ja moitti julkisuudessa kiertäneitä ”päättömiä pelottelutarinoita” EU-eroon liittyen.

”Iron Maiden on globaalia musiikkia — meillä on faneja kaikkialla”, Dickinson julisti L’Obsin haastattelussa. ”En näe mitään ongelmaa Australiassa kiertämisessä — se ei ole osa EU:ta. En näe ongelmaa rundata Japanissa, joka ei myöskään ole osa EU:ta. En näe mitään ongelmaa Amerikassa kiertämisessä. Katsotaas — sekään ei ole osa EU:ta. Onko noista paikoista tulevilla muusikoilla vaikeuksia päästä Eurooppaan? Ei.”

Kun todellisuus on osoittautunut toisenlaiseksi, Dickinson ei ole epäröinyt osoittaa tyytymättömyyttään.

”Mitä tulee hallituksen asenteeseen viihdeteollisuutta kohtaan, niin älkää edes aloittako”, Dickinson kommentoi Sky Newsille. ”Olemme luultavasti yksi Ison-Britannian suurimmista vientituotteista. Tarkoitan, että… älkää nyt viitsikö. Silti me istuskelemme täällä emmekä voi tehdä mitään.”

”On hyvin tiedossa, että äänestin Brexitin puolesta”, mies jatkaa. ”Mutta idea on, että kun se on tehty, sitten mennään ja toimitaan fiksusti mitä tulee keskinäisiin suhteisiin. Joten tällä hetkellä kaikki humpuuki siitä, ettei Euroopassa voida soittaa ja että eurooppalaiset eivät voi tulla tänne ja työluvat ja kaikki muu roska — älkää viitsikö! Ryhdistäytykää.”

Viime viikolla yli 200 artistia yhdisti voimansa #LetTheMusicMove-kampanjan puitteissa, tarkoituksenaan saada Ison-Britannian hallitus tekemään nopeita ratkaisuja brexitin seurauksena syntyneisiin ongelmiin. Featured Artists’ Coalitionin masinoima kampanja vaatii hallitusta korvaamaan kiertämisestä muodostuvat uudet kustannukset, lopettaa instrumenttien ja muun välineistön kuljettamiseen liittyvät rajoitukset ja sitoutumaan takaamaan EU-alueen artisteille samat vapaudet.

Dickinson on saanut tuoreista kommenteistaan runsaasti kuittailua osakseen sosiaalisen median puolella.