Brittiopettajaa syytetään oppilaiden ahdistelemisesta – myös The Stone Roses -laulaja Ian Brown nähtiin todistajanaitiossa

17.5.2017 10:43

Isossa-Britanniassa puidaan oikeudessa jälleen yhtä vastenmieliseltä kalskahtavaa tapausta, kun opettajana ja tv-uutisten meteorologina työskennellyttä miestä syytetään oppilaittensa ahdistelemisesta 1970–80-luvuilla. Tapauksesta uutisoi muun muassa BBC.

Oikeudenkäynnissä nähtiin hiljattain myös tuttu kasvo musiikkimaailmasta, kun The Stone Rosesin Ian Brown nousi todistajanaitioon. Brown on yksi syytetyn vanhoista oppilaista, ja muusikko kertoi, miten luokkaretkellä Skotlannissa hänen koulutoverinsa joutui opettajan kynsiin.

Brownin mukaan opettaja oli pyytänyt muita vanhemman näköistä oppilasta telttaansa, ja tämä oli myöhemmin palannut muiden oppilaiden luo ”oudossa tilassa”. Koululainen oli kertonut Brownille ja muille tovereilleen opettajan lähennelleen häntä.

”En koskaan unohda sitä. Olin järkyttynyt”, Brown kertoi oikeudelle. Laulaja sanoi myös kerranneensa saman tarinan lukemattomia kertoja nähdessään syytetyn säämiehenä televisiossa.

Kauan siinä kuitenkin meni, ennen kuin opettaja-säämies joutui syytetyn penkille. Miehen viimeisin ahdistelutapaus tapahtui vuonna 1981.

Opettaja on kieltänyt kaikki syytteet.

Lisää luettavaa