Bruce Dickinson ei kadu Iron Maidenista lähtemistä: ”Tekisin sen uudelleen”

19.2.2024 08:17

Bruce Dickinson työstää taas vaihteeksi soolouraansa, kun miehen seitsemäs oma albumi The Mandrake Project julkaistaan 1. maaliskuuta. Nyt laulaja pystyy kuitenkin tekemään soolohommia ja laulamaan Iron Maidenissa samanaikaisesti – 1990-luvun alussa oli eri tilanne, kun Dickinson poistui Maidenista soolouraa luomaan. Sen paremmin Brucen kuin Maidenin levyt eivät tuon jälkeen myyneet kummoisesti, ja lopulta laulaja palasi vanhaan bändiinsä vuonna 1999. Sittemmin ovat areenat olleetkin taas täynnä.

Oliko Maidenista eroaminen siis virhe? Ei oikeastaan, Dickinson sanoo Classic Rockin haastattelussa. Kun toimittaja kysyy Brucelta, tekisikö tämä samat ratkaisut uudelleen jos voisi palata noihin päiviin, laulaja vastaa myönteisesti.

”Kyllä tekisin. En muuttaisi sitä asiaa, mutta tekisin sen paremmin. Minulla olisi parempi suunnitelma”, Dickinson sanoo.

Dickinson toteaa, että koko eroaminen tapahtui liiaksi hetken mielijohteesta. Jos kaikki olisi tehty harkitummin, olisi lopputulos voinut olla parempi.

”Tajusin, että Iron Maiden teki omaa juttuaan eikä kukaan voinut muuttaa sen kurssia. Tein siihen aikaan levyä, josta kehkeytyi lopulta toinen soololevyni Balls to Picasso, ja hoksasin, etten oikeastaan tiennyt mitä tehdä Iron Maidenin ulkopuolella” Dickinson sanoo.

”Oli shokki tajuta, että olin tavallaan laitostunut [Iron Maidenissa]. Sitten mietin, mitä tekisin asialle. Tulin siihen lopputulokseen, että minun piti joko pysyä Maidenissa ja olla laitostunut loppuelämäni ajan, tai sitten minun piti lähteä.”

Lisää luettavaa