Bruce Dickinson muistelee Iron Maidenin manageriportaan olleen kauhuissaan tämän puhujakeikoista – ”Hän voi tehdä itsestään pellen”

20.3.2022 19:55

Parhaillaan puhujakiertueellaan Pohjois-Amerikassa reissaava Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson vieraili Las Vegas Weeklyn haastateltavana.

Muusikolta kysyttiin muun muassa siitä, mikä sai tämän laajentamaan alunperin What Does This Button Do? -elämäkerran tiimoilta tehtyä spoken word -kiertuetta.

”Tein kiertueen ennen kuin covid iski, ja vedin yhden viimeisistä keikoistani Dublinissa”, Dickinson kertoo. ”Olin siitä jokseenkin hermona, koska jos on olemassa kaupunki tai väkeä, joka osaa tarinankerronnan, niin se on Dublin ja irlantilaiset. Mutta tein sen ja promoottori sanoi, ’Perkele, se oli hienoa. Tiedätkös, teen festivaaleille spoken word -settejä, siellä voi olla 10 000 ihmistä kuuntelemassa puhujakeikkoja. Haluaisitko tulla erikoisvieraaksi?’ ’Okei, kaikki merkit viittaavat siihen että tämä voisi toimia’, tuumailin.”

”Se luonnollisesti pelästytti Iron Maidenin manageriportaan perinpohjaisesti”, mies jatkaa. ”He olivat, että ’Voi luoja, me emme ole tämän jutun ohjaksissa.’ Ja, ’Hän voi tehdä itsestään pellen.’ Minä ajattelin, että ’Sehän on vähän niin kuin pointti tässä.’ Sen takia siellä seisoskellaan. Teet itsestäsi pellen, mutta hyvällä tavalla. Nyt he suhtautuvat siihen rennosti ja ovat tyytyväisiä, ja saamamme arviot ovat hyviä. Ja mikä uskomattominta, myyn paljon t-paitoja. ’Ostatte sitten spoken word -keikan t-paitoja?’ Se on mahtavaa.”

Lisää luettavaa