Bruce Dickinson perimmäisten kysymysten äärellä – Iron Maiden -laulaja pohdiskelee, kuinka vakava sairastuminen vaikutti ajatteluun ja tulevaan soololevyyn

10.1.2024 21:57

Iron Maiden -vokalisti Bruce Dickinson jutusteli ruotsalaisen SVT:n haastattelussa tulevasta The Mandrake Project -sooloalbumistaan. Aiheen tiimoilta nousi esiin myös muusikon muutaman vuoden takainen vakava sairastuminen ja sen vaikutukset työhön ja elämään.

Asiasta uutisoi Blabbermouth.

”Siellä on tavallaan paljon — ei sanatarkasti — pohdiskelua elämästä ja kuolemasta, luultavasti koska aihe tuli turhankin liki sairastuttuani syöpään”, Dickinson sanoo. ”En uskonut, että se vaikuttaisi näkemyksiini elämästä ja kuolemasta. Ihmiset kyselivät siitä parannuttuani, ja sanoin aina, että ’ei, ei. Ihan helppo nakki. Ei, ei, ei.’ Mutta kyllä, kyllähän se vaikutti — ei kuitenkaan huonolla tavalla. Jokainen päivä on mahtava. ’Vau.’ Yritän elää sillä ajatuksella.”

Dickinsonilla diagnosoitiin kurkkusyöpä vuonna 2014. Laulaja on sittemmin hämmästellyt teknologian kehitystä syöpien hoidossa ja kertonut puhuvansa sairastumisestaan mielellään julkisesti.

”Pidän siitä puhumisesta, sillä sitä voi tavallaan tehdä asian ymmärrettävämmäksi ihmisille. Se [syöpä] on pelottava aihe”, Dickinson totesi puhujakeikallaan Orlandossa vuonna 2022.

The Mandrake Project näkee päivänvalon 1. maaliskuuta. Dickinson saapuu levyn tiimoilta järjestettävällä kiertueellaan myös Suomeen. Miehen voi bongata 13.6.2024 Helsingin Kulttuuritalon lavalta.

Lisää luettavaa