Bruce Dickinson sanoo joskus murehtivansa, ettei Iron Maiden haasta itseään tarpeeksi

Laulaja myöntää joskus pohtivansa, pysyykö bändi liikaa asettamiensa rajojen sisäpuolella miellyttääkseen vannoutuneita faneja.
29.5.2024 16:23

Tuoreessa Big Issuen haastattelussa Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson ylistää bändin vannoutunutta fanikuntaa, mutta myöntää joskus pohtivansa, onko fanaattisella kannattajakunnalla joskus huono vaikutus bändin taiteellisiin ambitioihin.

”Iron Maidenin fanit ovat ihan omalla tasollaan. Se on elämäntapa. Minä en kannata mitään jalkapallojoukkuetta, mutta katson ällistyneenä, miten heidän kannattajansa reagoivat asioihin. Sille omistautuneisuudelle ei ole olemassa sanoja – ja jotkut kannattavat Iron Maideniä samalla tavalla”, Dickinson tuumaa.

”Osa minusta ajattelee, että ’Vau, uskomatonta’. Taiteellinen puoleni minussa kuitenkin murehtii, että ehkä emme haasta itseämme tarpeeksi, koska meillä on niin omistautuneita seuraajia, jotka ovat tyytyväisiä siihen, miten asiat ovat. Se on yksi syy siihen, miksi olen tehnyt soololevyjä – haluan venyttää rajoja sen suhteen, mitä voit tehdä. Maideninkin rajat ovat hyvin laajat, mutta ne ovat kuitenkin olemassa.”

Samaisessa haastattelussa Dickinson sanoo nuorena nauttineensa eniten siitä, miten saa tuhatpäisen yleisön hurraamaan ja kannustamaan. Nyt 65-vuotiaana laulaja arvostaa kuitenkin hieman eri asioita.

”Arvostan sitä, että huolimatta siitä, että minusta olisi voinut tulla totaalinen kusipää, olen sitä vain osittain. Ja jollain tavalla olen luullakseni onnistunut auttamaan ihmisiä heidän elämässään, oli se sitten musiikin kautta tai jollain muulla keinoin. Se merkitsee minulle paljon.”

Lisää luettavaa