Bruce Dickinson selvitti, mikä sai hänet jättämään Iron Maidenin 90-luvun alussa – ”Olin siitä yhtä yllättynyt kuin kaikki muutkin”

24.3.2022 21:15

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson vieraili hiljattain Kanadan Montrealissa osana puhujakiertuettaan. Keikalla päästiin käsittelemään muun muassa miehen eroa Iron Maidenista 90-luvun alussa.

Tilaisuuden ”kysy ja vastaa” -osiossa Dickinsonilta nimittäin tiedusteltiin, ”Mikä sai sinut tekemään päätöksen ottaa loparit Maidenista vuonna 1993?”

”Rehellisesti sanottuna olin siitä yhtä yllättynyt kuin kaikki muutkin”, Dickinson vastasi.

”En oikein usko ihmisten uskoneen sitä tuolloin, koska se oli monille kova pala purtavaksi”, Dickinson jatkoi. ”Mutta joskus sitä täytyy tehdä muutoksia elämässään. Ja minä ajattelin, että jos pysyisin ikuisesti Maidenissa, oppisin vain sen millaista on olla Maidenissa. Ja jotta voisi oppia millaista on Maidenin ulkopuolella, sitä täytyi lähteä sieltä pois.”

”Sillä jos et lähtisi, kukaan ei ottaisi mitään tekemääsi vakavasti: se olisi aina, että ’Oi, kivat hänelle. Hän tekee soololevyn… se ei erityisen tärkeää. Antaa hänen pitää hauskaa, ja sitten hän voi taas palata takaisin Iron Maideniin'”, Dickinson sanoo. ”Vihasin sitä. Joten tuumin, ’No, vittu soikoon. Minä vain lähden lätkimään.'”

Dickinson myöntää, että jotkut kyseenalaistivat hänen päätöksensä, ja kyselivät mitä hän tekisi jos hänen soolouransa ei ottaisikaan tuulta alleen.

”Sanoin, että parempi [ottaaa riski] nyt ja tehdä elämällään jotain muuta kuin istuskella jossain fantasiamaailmassa ja tulla vain yrmeäksi.”

Dickinson palasi tunnetuin seurauksin Maidenin remmiin vuonna 1999.

Lisää luettavaa