Bruce Springsteen teki kunniaa edesmenneelle Shane MacGowanille tunteikkaassa muistokirjoituksessa – muisteli myös viimeistä tapaamista

3.12.2023 21:10

Bruce Springsteen kunnioittaa The Pogues -keulakuva Shane MacGowania Instagramissa julkaisemassaan kirjoituksessa. Pomo toteaa MacGowanin olleen ”yksi kaikkien aikojen lempiteksittäjistäni”.

”Hänen musiikkinsa ja sanoitustensa intohimolle ja intensiivisyydelle ei löydy vertaa muualta kuin aivan rock & rollin kaanonin huipulta”, Springsteen ylistää edesmennyttä muusikkoa. ”Olin onnekas päästessäni viettämään aikaa Shanen ja hänen ihastuttavan vaimonsa Victorian kanssa viimeksi kun olimme Dublinissa. Hän oli hyvin sairas, mutta edelleen läsnä henkisesti. Hänen musiikkinsa on ajatonta ja ikuista. En tiedä meistä muista, mutta Shanen kappaleita tullaan laulamaan vielä sadan vuoden päästäkin.”

MacGowanin kuolinuutisen jälkeen kollegat ovat muistelleet sankoin joukoin edesmennyttä taiteilijaa. U2 coveroi vastikään The Poguesia keikallaan. Nick Cave puolestaan kirjoitti suhteestaan MacGowaniin omassa uutiskirjeessään.

”Shanea ei arvostettu pelkästään moninaisista lahjoistaan vaan häntä rakastettiin myös omana itsenään”, Cave kirjoittaa. ”Hän oli kaunis ja viallinen mies, sellainen aitouden, viattomuuden, anteliaisuuden ja henkisen älykkyyden ruumiillistuma, jollaista ei löydy toista.”

MacGowan menehtyi 30. marraskuuta.

Lisää luettavaa