Buckcherry-nokkamies Josh Todd kritisoi: rockmusiikista on tullut ”kasvotonta” ja ”helposti unohdettavaa”

Buckcherryn Josh Todd lavalla vuonna 2018.
Mattias Ericsson /Stella Pictures /AOP

Laulajan mielestä rockissa ei ole tapahtunut mitään mielenkiintoista viimeiseen 20 vuoteen.

Amerikkalaisen Buckcherry-yhtyeen laulaja Josh Todd kritisoi nykypäivän rockskeneä ja sanoo, ettei rockmusiikissa ole tapahtunut mitään mielenkiintoista pian pariin vuosikymmeneen.

”Mitä rockmusiikiin tulee, se on ollut mielestäni helposti unohdettavaa koko 2000-luvun”, toimittaja Steve Mascordin haastattelema Todd pohtii White Line Fever -podcastissa.

”Enkä nyt tarkoita, etteikö sinä aikana olisi tullut hyviä bändejä eikä biisejä tehtäisi. On todellakin bändejä, jotka on perustettu 2000-luvulla ja jotka ovat saaneet musiikista itselleen uran, mutta kaikki on jotenkin kasvototnta. Ei ole enää rokkitähtiä, kitarasankareita tai rokkarilaulajia. Katso vaikka kaikkia mahtavia nokkamiehiä, joita 1990-luvulla oli: Chris Cornell, Layne Staley, Eddie Vedder, Zack De La Rocha, Jonathan Davis ja niin edelleen. Mutta 2000-luku ja siitä eteenpäin? En osaa edes nimetä, kuka on laulaja.”

”Luulen sen johtuvan siitä, että rock ajettiin muottiin, jossa kaikki on siloteltua ja loppuun asti hiottua. Kaikki käyttävät sampleja ja laulajat kuulostavat kaikki samalta. Jos laitat jonkun Active Rock -radion soimaan, kuulostaa siltä kuin kuuntelisit samaa bändiä 45 minuuttia. Bändien välillä ei ole mitään dynamiikkaa. Ei ole enää muista erottuvia bändejä, joilla on se oma juttunsa. Ja siksi kukaan ei puhu rockmusiikista valtavirrasta.”

”Tällä hetkellä jos halutaan joku täyttämään sen pakollisen rock-aukon vaikka jossain palkintogaalassa tai jossain, siihen on vain yksi bändi ja se on Foo Fighters. Siinä kaikki, mitä rock-genrestä saat. Se on toki hyvä juttu heille, mutta muille rockmuusikoille se on vaikea pala.”

Buckcherry julkaisi viimeisimmän albuminsa Hellbound viime kesäkuussa.