Burzum-miehellä taas pahat aikomukset?

16.7.2013 20:54

Norjalaisyhtye Burzumin Varg Vikernes on pidätetty Ranskassa. Mies asuu nykyisin perheensä kanssa farmilla Salon-la Tourissa Keski-Ranskassa.

Le Monde -lehden mukaan Vikernesin tiluksia tutkitaan parhaillaan ”epäiltyjen räjähde- ja asekätköjen vuoksi”. Ranskan hallituksen tiedustelupalvelu on seurannut norjalaismuusikon toimia jo jonkin aikaa ja heidän mielestään Vikernes on ”ryhtynyt suunnittelemaan verilöylyä”. Epäilyjä ei ole ainakaan hälventänyt se toseiseikka, että Vikernesin vaimo on äskettäin ostanut neljä uutta asetta.

Mayhem-yhtyeen kitaristin Oystein Aarsethin murhasta ja useiden kirkkojen tuhopoltosta 21 vuoden vankilatuomion 90-luvun alkupuolella saaneen Vikernesin toimia ryhdyttiin seuraamaan ”taas tiiviimmin” sen jälkeen, kun Norjan parin kesän takaisen veriteon suorittanut Anders Behring Breivik oli lähettänyt maanmiehelleen kopion kirjoittamastaan yli 1500-sivuisesta manifestistä.

Vikernes on toisaalta ilmoittanut pitävänsä Breivikin hirmutekoa järjettömänä – toki varsin omalaatuisella tavalla: ”To Breivik, I can only say I hope you do kill yourself. You have killed more Norwegians than the entire Muslim population in Norway has done the last 40 years, and you claim to be a Norwegian nationalist and patriot fighting (alongside your Jewish masters) against Islam, to protect us against their crimes!? I am sorry to say so, but you have made a big mistake.”

Lisää luettavaa