Casting-vastaava paljastaa viimein todellisen syyn sille, miksi David Bowieta ei nähty Taru Sormusten Herrasta -trilogian Gandalfina

Legendaarinen David Bowie oli vähällä päätyä Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogian yhteen merkittävimmistä rooleista. Huhuja alkuvuodesta edesmenneen taiteilijan kiinnostuksesta ko. elokuvasarjaa ja erityisesti sen roolitusta kohtaan on liikkunut jo reilun vuosikymmenen ajan, mutta nyt trilogian castingista vastannut Amy Hubbard paljastaa Huffington Postille, kuinka asiat miehen kohdalla todella menivät.

”Me lähestyimme Bowieta. Olen melko varma, että se oli Peter Jacksonin [trilogian ohjaaja] idea muutaman ensimmäisen viikon aikana. Hän pohti sitä tosissaan, joten soitimme Chrisille [Andrews, Bowien agentti], mutta Bowie oli tuolloin aivan liian kiireinen.”

Gandalfin rooli meni lopulta Sir Ian McKellenille. Toinen rooli, jota vahvasti soviteltiin Bowien ylle, oli lopulta Hugo Weavingin esittämä Rivendellin Elrond Puolhaltia, jonka valinnan jälkeen Jackson kommentoi roolituspäätöstä toteamalla: ”Kuuluisan, rakastetun hahmon ja kuuluisan tähden yhdistäminen olisi hieman epämukavaa.”