Coldplay vs. Joe Satriani

8.12.2008 10:28

Arvostettu kitarataiteilija Joe Satriani väittää, että brittiryhmä Coldplayn Viva La Vida on kopio hänen If I Could Fly -biisistä. Coldplay julkaisi suureksi hitiksi nousseen kappaleensa tänä vuonna ja instrumentaalimusiikin parissa ihmeitä tehneen Satrianin biisi ilmestyi puolestaan vuonna 2004 osana Is There Love In Space?

Arvostettu kitarataiteilija Joe Satriani väittää, että brittiryhmä Coldplayn Viva La Vida on kopio hänen If I Could Fly -biisistä. Coldplay julkaisi suureksi hitiksi nousseen kappaleensa tänä vuonna ja instrumentaalimusiikin parissa ihmeitä tehneen Satrianin biisi ilmestyi puolestaan vuonna 2004 osana Is There Love In Space? -albumia. Amerikkalaiskitaristi aikoo haastaa englantilaiset oikeuteen ja vaatia vahingonkorvauksia.

Kappaleita voi vertailla esimerkiksi Youtubessa. Ainakin se käy selväksi, ettei Satriani ole tempaissut väitettä aivan tuulesta.

Kerrottakoon samalla, että irlantilainen kitaraguru Gary Moore on tuomittu maksamaan korvauksia saksalaismuusikko Jürgen Winterille. Oikeusistuimen mukaan muun muassa Thin Lizzyssä soittaneen Mooren Still Got The Blues -kappaleen kitarasoolo on varastettu Winterin Nordrach-esityksestä vuodelta 1974. Moore on kiistänyt edes kuulleensa Winterin kappaletta. Päätöksen teki münchenilainen oikeusistuin.

www.gary-moore.com

Lisää luettavaa