Common ja Ypö-Viis Ilosaarirockiin

Joensuussa 11.-13.7. järjestettävä Ilosaarirock on ilmoittanut esiintyjäkaartiinsa kova nimen, sillä chicagolaislähtöinen rap-artisti Common on vahvistanut esiintymisensä Laulurinteellä. Seitsemän täyspitkää albumia uransa aikana työstänyt Common pokkasi juuri toissa viikolla arvostetun Grammy-palkinnon kappaleellaan Southside. Biisissä vierailee myös hiphopin jättiläinen Kanye West. Kappale löytyy Commonin viimeisimmältä Finding Forever -albumilta, joka nousi Amerikan myyntilistan ykköseksi.

– Rytmimusiikki on ollut isossa roolissa Ilosaarirockissa viime vuosina ja Common totisesti vahvistaa tätä perinnettä, kertoo Ilosaarirockin ulkomaisen ohjelman vastaava Panu Hattunen.

Kotimaisista esiintyjistä Ilosaaren-keikan ovat vahvistaneet The Valkyrians, Giant Räbät sekä Herra Ylppö & Ihmiset. Ilosaarirock tarjoaa myös annoksen suomalaisen punkrockin historiaa, kun Karhulan poikina tunnettu trio Ypö-Viis tekee paluun lavalle. Orkesteri esiintyy Ilosaarirockissa alkuperäiskokoonpanossaan.

– Viime vuosina on kyselty, että mitä se punk oli. Ypö-Viis vastaa tähän kysymykseen, kommentoi Töminä-klubin järjestäjä Kimmo Suomalainen.

www.ilosaarirock.fi