Näin Corey Taylor, Stevie Wonder ja Pearl Jam muistivat Princeä – Ja näin Purple Rain taipui maestron viimeisellä keikalla

Monet artistit ovat kunnioittaneet edesmenneen Princen muistoa sosiaalisessa mediassa ja konserteissa.

Slipknot/Stone Sour -nokkamies Corey Taylor esiintyi torstai-iltana Prince Rogers Nelsonin synnyinkaupungissa Minneapolisissa. Taylor aloitti akustisen soolokeikkansa tunteikkaalla Purple Rain -tulkinnalla. Taylor esitti illan aikana myös kappaleen Little Red Corvette.

– Maailmassa, jossa moni ihminen pitää musiikkia kulutustavarana, oli lohdullista muistaa, että onhan meillä onneksi Prince. Nyt hän on poissa, mutta onneksi musiikki jää elämään, totesi Taylor keikan aikana.

Myös Pearl Jam soitti torstaina otteen Purple Rainista keikallaan Kolumbiassa. Laulaja Eddie Vedder myös piti Princelle pienen muistopuheen.

– Ajattelin aina, että hän jos kuka jatkaa soittamista vielä pitkälle yli 80-vuotiaana. Joten uutinen tuli täytenä yllätyksenä.

– Hänet muistetaan monista asioista: pukeutumisestaan, tyylistään, sanomisistaan. Mutta Prince oli ennen kaikkea kenties mahtavin kitaristi, jonka olemme ikinä nähneet. Hän oli uskomaton. Tulemme todella kaipaamaan häntä, Vedder sanoi.

Princen pitkäaikaista ystävää Stevie Wonderia on puolestaan haastateltu torstaina ja perjantaina eri uutiskanavien toimesta. Torstai-iltana CNN:n Anderson Cooper haastatteli surun murtamaa Wonderia, jota Cooper arasti pyysi laulamaan tämän suosikkikappaletta Princen tuotannosta.

– Luulen, että murrun jos nyt yritän laulaa hänen kappalettaan, Wonder totesi.

Perjantaiaamuna Wonder esitti kuitenkin CBS:n This Morning -ohjelmassa lyhyen pätkän Purple Rainia.

Prince esiintyi viikko sitten torstaina, 14. huhtikuuta Atlantassa. Kyseinen konsertti jäi lopulta maestron viimeiseksi.

Kuten tavallista, oli Princen keikalla tälläkin kertaa kuvaamisen suhteen tiukat kiellot. Eräs fani onnistui kuitenkin äänittämään Princen esittämän Purple Rainin kokonaisuudessaan.

Näin siis Purple Rain soi Princen esittämänä. Viimeistä kertaa.