Danko Jones kertoo, missä maassa lämmittelybändit saavat yleisöltä eniten kuraa niskaan – ”Ei anneta edes mahdollisuutta soittaa”

Saara Planting

Jenkkiyleisö on hyvä pääesiintyjälle, mutta huono lämppäreille, toteaa Jones.

Danko Jones sanoo tuoreessa White Line Fever -podcastin haastattelussa, että amerikkalaisyleisö on lämmittelybändejä kohtaan kaikkein tylyin ja vihamielisin. Jonesin mukaan hän on keskustellut asioista monien kollegoidensa kanssa ja useimmat ovat hänen kanssaan samaa mieltä.

”Ainoat hetket, jolloin [keikkailu] tuntuu, ei nyt uhkaavalta mutta rasittavalta, on silloin, kun… Olemme olleet mukana kiertueilla, joissa lämmittelybändeille – ja tätä tapahtuu pääasiassa Amerikassa – ei anneta edes mahdollisuutta soittaa. Yleisö vain odottaa valmiina buuatakseen. Se on todella outoa”, kanadalaisrokkari tuumaa.

”Olen keskustellut asiasta monien bändien kanssa, jotka ovat olleet samassa tilanteessa. Ja tätä tapahtuu ainoastaan Amerikassa. Muualla yleisö antaa edes mahdollisuuden ja päättää sitten itse, mitä piti lämppäristä. Amerikassa ajatellaan, että ’Jos et ole pääesiintyjä, en halua nähdä sinua’. Se on todella outoa ja todella ahdasmielinen tapa kuunnella musiikkia ja ottaa sitä vastaan.”

”Olen joskus yrittänyt huudella takaisin, mutta se ei auta, kun vastassa on 2 000 tyyppiä. Se vain yllyttää heitä. Hauskinta on kuitenkin se, että joskus keikan jälkeen olemme kohdanneet kasvokkain muutaman huutelijan kanssa ja yhtäkkiä he ovatkin ihan arkoja. Eivät peloissaan, mutta ujoja ja lähes pahoillaan siitä, että ovat huudelleet. Se on sellaista outoa ryhmämentaliteettia, jota en ole nähnyt missään muualla maailmassa.”