Danko Jonesin vinkki nousevalle rocklupaukselle: ”Myöntäkää kuulostavanne Led Zeppeliniltä, niin kaikki on hyvin”

Greta Van Fleet

Jonesista Greta Van Fleetin kaverit pääsisivät paljon helpommalla, mikäli tunnustaisivat vaikutteet.

Viime vuonna esikoisalbuminsa julkaissut Greta Van Fleet on noussut raketin lailla kohti suursuosiota, minkä vuoksi yhtye on luonnollisesti saanut osakseen niin faneja kuin myös vihamiehiä. Eniten bändiä kritisoidaan siitä, miten nämä kopioivat juttunsa lähes suoraan Led Zeppeliniltä aina laulutyyliä ja -soundia myöten. Muun muassa progevelho Steven Wilson on kritisoinut bändiä ankarasti tästä syystä, mutta bändille löytyy myös puolustajia kuten kitaravirtuoosi George Lynch.

Danko Jones -yhtyeen nokkamieheltä tiedusteltiin mielipidettä Greta Van Fleetistä sekä nuoren rockbändin saamasta suosiosta australialaisen Loud-lehden haastattelussa ja Jonesin mielestä Greta Van Fleetin ”pojat” pääsisivät paljon helpommalla, jos he eivät sitkeästi kieltäisi ilmiselviä Led Zeppelin -vaikutteita.

”On hienoa, että rockbändi saa sellaista huomiota kuin he saavat, koska ei samalla tasolla ole ketään muutakaan. On meillä Volbeat, mutta heidänkin välissään on melkoinen kuilu. Mutta Greta Van Fleet on saanut osakseen todella kahtia jakautuneen yleisön; heitä joko rakastaa tai vihaa. Ainoa asia, mistä minä antaisin kritiikkiä, on se, että he kieltävät, millainen vaikutus Zeppelinillä on ollut heidän musiikilleen. Ja se luultavasti ärsyttää monia ihmisiä. Myöntäkää kuulostavanne Led Zeppeliniltä, niin kaikki on hyvin”, Jones pohtii.

”Siinäpä se oikeastaan on. Että hei, jos kuulostatte Zeppeliniltä ja pystytte vetämään tuot matskua ja teette omia kappaleita, sanokaa että kuuntelette… Sanokaa, että Zeppelin on iso esikuva. Minäkin pystyn sanomaan meidän puolestamme, että AC/DC, Thin Lizzy, Black Sabbath ja The Misfts ovat meille tärkeitä vaikutteita. Noin, tein sen, boom, mennään eteenpäin. Ei se ole sen vaikeampaa”, Jones nauraa.