Danny Elfmania syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja groomaamisesta – Painajainen ennen joulua -maestro kiistää syytökset jyrkästi

Elfmania on ennenkin syytetty ahdistelusta ja asemansa väärinkäytöstä.
24.10.2023 10:44

Maineikas ja palkittu säveltäjä-muusikko Danny Elfman, joka tunnetaan muun muassa Simpsonien tunnarin sekä Painajainen ennen joulua -elokuvan musiikkien tekijänä, lukuisista yhteistöistään ohjaaja Tim Burtonin kanssa sekä Oingo Boingo -yhtyeestä, on saanut syytteet seksuaalisesta ahdistelusta ja groomaamisesta. Asiasta uutisoi The Guardian.

Jane Doe XX -nimimerkillä esiintyvä nainen kuvailee viime keskiviikkona Los Angelesin tuomioistuimelle jätetyssä kanteessa tutustuneensa Elfmaniin vuonna 1997 opiskellessaan New York Film Academyssä. Nainen oli tuolloin 21-vuotias ja Elfman 47. Jane Doe väittää Elfmanin usein riisuutuneen kokonaan hänen edessään, koska ”se oli hänen tapansa työskennellä” ja myös taivutelleen naisen riisuutumaan. Nainen ei uskaltanut kieltäytyä, koska piti Elfmania tärkeänä mentorina ja pelkäsi tämän katkaisevan välit kokonaan, mikäli hän ei suostu pyyntöihin.

Jane Doen etsiessä omaa asuntoa Elfman majoitti naisen kotiinsa useamman viikon ajaksi. Heillä oli myös tapana nukkua usein samassa sängyssä – naisen mukaan hän oli aina täysissä pukeissa, kun taas Elfman nukkui alastomana. Nainen sanoo lopulta katkaisseensa välit vuoden 2002 tienoilla Elfmanin paljastettua, että hän usein tyydytti itseään nukkuvaa naista katsellen.

”Kaikki herra Elfmania vastaan esitetyt syytökset ovat absurdeja ja valheellisia. Hänen lakitiiminsä selvittelee asiaa ja näitä syytöksiä vastaan tullaan puolustautumaan oikeudessa”, Elfmanin edustajat kommentoivat The Hollywood Reporterille.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Elfmania syytetään vastaavasta toiminnasta. Säveltäjä Nomi Abadi nosti Elfmania vastaan syytteet seksuaalisesta ahdistelusta vuonna 2018, mutta asia sovittiin oikeussalin ulkopuolella. Abadin syytökset tulivat julkisuuteen viime kesänä, kun Abadi nosti uuden kanteen, jossa tämä sanoi, ettei Elfman ole maksanut hänelle sopimuksen mukaisia korvauksia.

Lisää luettavaa