Dave Grohl kertoo, että Nirvana-miehistöllä oli varsin vaatimattomat tavoitteet jättimenestykseksi osoittautuneen Nevermind-levyn suhteen

20.6.2021 19:51

Entinen Nirvana-rumpali Dave Grohl paljastaa, että orkesterin jäsenistöllä oli varsin vaatimattomat tavoitteet, mitä tuli vuonna 1991 ilmestyneen klassikkoalbumi Nevermindin tuomaan maalliseen hyvään.

Albumin menestys itsessäähän ei tunnetusti jäänyt erityisen vaatimattomaksi, sillä on sitä myyty maailmalla tähän päivään mennessä yli 30 miljoonaa kappaletta. Uncutin tuoreessa haastattelussa, josta uutisoi muun muassa Ultimate Classic Rock, selviää, että Grohlin, Kurt Cobainin ja Krist Novoselicikin toiveissa oli vain yksinkertaisesti tienata sen verran, että miekkoset saisivat hankittua omat majapaikat.

”Kun saavuimme Sound Cityyn, niin paskaloukko kuin se olikin, se oli aidoin äänitysstudiossa jossa olin koskaan ollut”, Grohl kertoo. ”Paikan historian tuntien ajattelimme, että ’Tämä on nyt sitä aitoa asiaa.’ Sen sanottuani, kukaan ei ajatellut siitä tulevan sellaista, mitä siitä tuli. Tuumimme, että ’Toivottavasti saavutamme Sonic Youthin kaltaista sukseeta ja saamme kaikki omat kämpät!’ Siihen kunnianhimomme rajoittui.”

Nykyinen Foo Fighters -kippari sanoo, ettei edelleenkään oikein ymmärrä miten Nevermindista muodostui niin maailmoja mullistava menestys.

”Tiedän, että kun meidät sainattiin David Geffen Companyyn ja teimme videon, kaikki alkoi tuntua ammattimaisemmalta”, mies muistelee. ”Nyt teimmekin pistäytymisiä kauppoihin ja signeerasimme julisteita. Meillä oli rockvideo MTV:llä. Se alkoi tuntua aidommalta, mutta meni kiertueen alkuun ennen kuin tajusin, että ’Oho, jotain on nyt meneillään.'”

Mieheltä kysytään myös suunnitelmia albumin 30-vuotispäiviä silmällä pitäen. Grohlin mukaan varsinaisia suunnitelmia ei ole, mutta hän on kuitenkin varma, että ”jotain kyllä tapahtuu.”

”Henkilökohtaisesti… minä en aseta Nevermindia alttarille!”, Grohl lisää. ”Jos istun ruuhkassa Los Angelesissa ja kuuntelen radiota, on vitun suuri mahdollisuus, että joku noista biiseistä alkaa soimaan — enkä silloin käännä kanavaa. Tein niin ennen, mutta en enää.”

Lisää luettavaa