Dave Mustaine kyynelissä – oliko syynä Apulanta, Musta Barbaari vai yleisö?

27.7.2014 18:32

Amerikkalainen metallilegenda Megadeth päätti Oulussa juhlitun mahtavan Qstockin yllättävänkin pirteällä 75-minuuttisella lauantaina 26. heinäkuuta. Trooppisissa olosuhteissa soitettu konsertti oli myös bändiliideri Dave Mustainen mieleen, sillä mies piti hyvin tunteikkaan puheen ennen keikan päättänyttä Holy Wars… The Punishment Due -biisiä.

”I had no idea” ja niin edelleen… Mustaine oli itse asiassa NIIN vaikuttunut sankan Qstock-yleisön loistavasta vastaanotosta, ettei muusikko pystynyt pidättelemään tunnekuohuaan tai kyyneleitään. Vastaus otsikossa esitettyyn kysymykseen on siis yleisö.

Mutta kerrottakoon myös se, että loistavassa iskussa ollut Apulanta soitti Kaleva-lavan pääesiintyjänä juuri ennen Megadethia. ”Apiksen” konsertti saikin mielenkiintoisen päätöksen, kun laulajakitaristi Toni Wirtanen ryhtyi soittamaan setin päätteeksi Metallican Enter Sandmania – siis samaan aikaan, kun Megadeth oli aloittamassa keikkaansa Qstockin päälavalla. Kuulikohan entinen Metallica-mies Mustaine tämän heinolalaisten ”tervehdyksen”?

Musta Barbaari taas suutahti amerikkalaisille varsin tulisesti, kun hän joutui keskeyttämään viralliseen ohjelmaan merkityn esiintymisensä muutaman minuutin ajaksi Megadethin vaatimuksesta. Megadeth saikin suomalaisartistin ”vastauksen” settinsä loppupuolella, kun Musta Barbaari ryntäsi yllättäen päälavalle ja teki muutaman ”kunniakierroksen” Mega-miesten keskellä biisin vielä soidessa – no, tämä tempaus päättyi tietenkin siihen, että muusikkokomeetta poistettiin festivaalialueelta.

Tässä vähän Megadethia Oulusta:

Lisää luettavaa