Dave Mustaine: ”Maineeni hankalana tyyppinä on valetta”

DJ Elliot Segal haastatteli Megadeth-nokkamies Dave Mustainea Elliot In The Morning -radio-ohjelmassaan. Puheenaiheksi nousi muun muassa Megadethin uusimmalla Dystopia-levyllä rumpupallilla istuvan Chris Adlerin panos levylle. Segal tiedusteli Mustainelta, oliko Adler kovin varautunut biisien kirjoitusvaiheissa, johon Mustaine totesi näin varmasti olleen.

– Valitettavasti minusta kiertää ikäviä valheita, että kanssani olisi erityisen hankalaa työskennellä. Chris voi varmasti sanoa nyt levyn jälkeen, että kaikki ne puheet ovat pelkkää hevonpaskaa. Hänen tapauksessaan kyse oli enemmänkin siitä, että hän itse halusi antaa minun tehdä omaa juttuani. Hän auttoi sovituksissa ja soitti upeasti, muttei halunnut varsinaisesti säveltää mitään, Mustaine toteaa.

Segal tarttuu Mustainen kommenttiin ja kysyy, mitä mieltä Mustaine itse on hankalan miehen maineestaan.

– En oikeastaan välitä, vaikka onhan se harmillista. Joskus, kun ihmiset tapaavat minut, he ovat varautuneita. Sitten kun he ovatkin hetken kuluttua, että ”luoja, ja minä kun pidin sinua ihan persläpenä”, ja sinä olet vain, että ”…niin.”

Segal kyseli lisäksi Megadethin suht tiuhaan vaihtuneista jäsenistä ja miten heidän tiensä lähtivät erkanemaan bändistä.

– En osaa sanoa, miten siihen pisteeseen välillä joudutaan. Esimerkiksi Nick Menzan tapauksessa. Viimeisinä hetkinään hän vain nukkui keikkabussissa. ”Herättäkää minut puoli tuntia ennen keikkaa”. En todellakaan osaa sanoa miten niin pääsi käymään, Mustaine pohtii.

– Ihmiset vain seuraavat omia hengellisiä polkujaan ja tunteitaan. Kaikilla on ollut omat ajatuksessa siitä, mitä Megadeth on. Minä olen myös aina tiennyt, mitä Megadeth EI ole, eikä se ollut sitä, mitä muut sen kuvittelivat olevan.