David Bowie -tribuutin lauantaina Tampereelle tuova Tony Visconti: ”Pystymme soittamaan nämä biisit juuri kuten ne pitää soittaa”

Helsingin konsertti on peruttu, joten Bowien-fanien kannattaa ottaa suunnaksi Tampere!

Lauantaina Tampere-talon lavalle nousee David Bowien musiikkia esittävä Holy Holy -yhtye. Kyseessä ei ole mikä tahansa tribuuttibändi, sillä yhtyettä kipparoi Tony Visconti, joka oli Bowien luottotuottaja 1960-luvun lopusta lähtien. Visconti tuotti myös Bowien viimeiseksi jääneen Blackstar-levyn. Vieläkin autenttisemman Holy Holysta tekee rumpali Mick ”Woody” Woodmansey, joka soitti Bowien yhtyeessä kultaisina vuosina 1970–73.

– Tapasin David Bowien vuonna 1967. Pidin siitä, kuinka hän katsoi musiikissaan aina eteenpäin. Tuntui kuin olisin tavannut veljeni, Tony Visconti muistelee Tampere-talon tiedotteessa.

– Kaikilla tuottamillani levyillä Davidillä oli positiivista energiaa, ja hänen elämänkokemuksensa oli läsnä jokaisessa kappaleessa. Tietysti Blackstarilla on erityinen paikka sydämessäni. Sen viimeistely vei pitkään, mutta David oli pakahtua ylpeydestä, kun se oli valmis. Niin pitkään kun kuuntelemme Bowien musiikkia, hän elää sydämissämme.

Holy Holy soittaa konsertissa koko Ziggy Stardust And The Spiders From Mars -albumin sekä valikoiman muita Bowie-klassikoita. Holy Holyssa soittavat lisäksi kitaristit James Stevenson ja Paul Cudderford, kosketinsoittaja Berenice Scott sekä multi-instrumentalistit Terry Edwards ja Jessica Lee Morgan. Laulajana on Glen Gregory.

– Woody ja minä olemme Davidin bändin alkuperäisjäseniä ja pystymme soittamaan nämä biisit juuri niin kuin ne pitää soittaa. Oli tärkeää saada mukaan mainio laulaja, mutta emme halunneet mitään Bowie-kloonia. Olin työskennellyt Glen Gregoryn kanssa aiemmin ja rakastin hänen ääntänsä ja tulkintaansa. Hän on paljon Davidia pidempi, hänellä on syvempi ääni eikä lainkaan tukkaa jota värjätä oranssiksi! Hän on täydellinen!

Ilta David Bowien musiikille: Holy Holy
La 10.3.
Tampere-talo

Huom! Yhtyeen Helsingin-keikka on peruuntunut, joten Tampereen-keikka on tällä kertaa ainoa mahdollisuus nähdä kokoonpano Suomessa.