David Bowien ja Iggy Popin levyillä soittanut Ricky Gardiner on kuollut – ”Kiitos muistoista ja lauluista”, Iggy Pop muisti kitaristia

73-vuotias Gardiner sairasti pitkään Parkinsonin tautia.
16.5.2022 15:48

Skotlantilaissyntyinen kitaristi ja säveltäjä Ricky Gardiner nukkui pois viime sunnuntaina. Suru-uutisesta kertoi sosiaalisessa mediassa Gardinerin läheinen ystävä tuottaja Tony Visconti, jolle asian on vahvistanut Gardinerin vaimo Virginia. Ricky Gardiner oli sairastanut pitkään Parkinsonin tautia.

Gardiner liittyi ensimmäiseen bändiinsä The Vostoksiin vuonna 1962 ja soitti myöhemmin muun muassa skottilaisessa progressiivista rockia soittaneessa Beggars Opera -yhtyeessä, joka kiersi Euroopassa ja esiintyi muun muassa suositussa saksalaisessa Beat-Club -tv-ohjelmassa.

Gardiner oli myös mukana ystäviensä David Bowien ja Iggy Popin levyillä. Gardiner soitti soolokitaraa Viscontin tuottamalla Bowien Low-levyllä (1977) sekä ”Heroes”-kappaleen BBC:n Top of the Pops -ohjelmaa varten esiäänitetyllä versiolla. Hän soitti kitaraa Iggy Popin Lust for Life -albumilla (1977) ja myös sävelsi Popin uran tunnetuimpiin kuuluvan The Passenger -kappaleen. Gardiner oli myös Popin taustabändissä levyä seuranneella kiertueella.

”Rakas Ricky. Rakastettava mies, paidattomana haalareissasi. Mukavin tyyppi, joka on koskaan soittanut kitaraa. Kiitos muistoista ja lauluista, lepää ikuisesti rauhassa”, Iggy Pop muisti edesmennyttä ystäväänsä Twitterissä.

Lisää luettavaa