David Bowien ”kadonnut” albumi julkaistaan virallisesti – Uusi kokoelmaboksi myös tulossa

David Bowie Glastonburyssa vuonna 2000.
Julian Makey /Shutterstock /All Over Press

Vuonna 2001 äänitetty ja hyllyyn jäänyt Toy julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa virallisesti.

Vuonna 2001 David Bowie äänitti silloisen bändinsä (Mark Plati, Sterling Campbell, Gail Ann Dorsey, Earl Slick, Mike Garson, Holly Palmer ja Emm Gryner) kanssa levyllisen vanhoja kappaleitaan, jotka taltioitiin livenä ”ykkösellä purkkiin”-periaatteella. Bowien oli tarkoitus äänittää ja julkaista levy mahdollisimman nopeasti, mutta silloisella teknologialla levy-yhtiö ei saanut albumia julkaistua Bowien tahdon mukaan, joten se hyllytettiin ja Bowie siirtyi seuraavan pitkäsoittonsa Heathenin (2002) pariin.

Vuonna 2011 tämä Toy-nimen saanut levy vuosi nettiin, mutta nyt se julkaistaan ensimmäistä kertaa virallisesti Parlophonen ja ISO Recordsin toimesta. Levystä julkaistaan myös kolmen cd:n boxi, joka sisältää itse albumin lisäksi levyllisen vaihtoehtoisia ottoja ja miksauksia sekä levyllisen (semi)akustisia studiolivetaltiointeja.

Levyltä on julkaistu biisinäytteenä radioversio You’ve Got A Habit Of Leaving -kappaleesta, jonka voit kuunnella tuosta alempaa. Toy ilmestyy 7.1.2022.

Sitä ennen ilmestyy myös viides osa Bowien koko katalogin yhteen niputtavasta kokoelmaboxien sarjasta, johon on koottu julkaisuja vuosilta 1992-2001. Kokoelma sisältää uudelleenmasteroidut versiot albumeista Black Tie White Noise (1993), The Buddha Of Suburbia (1993), 1. Outside (1995), Earthling (1997) ja ’hours…’ (1999) , BBC Radio Theatre -livetaltioinnin vuodelta 2000, ei-albumiraitoja, vaihtoehtoisia versioita, sinkkujen b-puolia ja soundtrack-musiikkia sisältävän kokoelman Re:Call 5 sekä edellä mainitun Toy-levyn.

Brilliant Adventure (1992-2001) -boksi ilmestyy 26. marraskuuta. Lisätietoa sekä boksista että Toy-levystä löydät täältä.