David Coverdale ei näe enää mahdollisuutta yhteistyölle ex-Whitesnake-kumppaninsa kanssa – ”Se ei voisi koskaan toimia”

15.5.2023 21:03

Whitesnake-keulakuva David Coverdale sanoo Metal Edgen haastattelussa, ettei voisi enää tehdä yhteistyötä yhtyeen jättimenestysalbumilla soittaneen kitaristi John Sykesin kanssa.

Sykes oli mukana kirjoittamassa yhtyeen vuoden 1987 jättimenestykseksi muodostuneen nimikkoalbumin yhdeksää kappaletta, mukaan lukien massiivisia Still Of The Night- ja Is This Love? -hittejä.

”Kuten tiedät, asiat menivät välillämme vähän solmuun, mikä oli valitettavaa”, Coverdale sanoo. ”John oli ja on uskomaton lahjakkuus. Musiikillinen kemiamme oli mahtava, mutta se ei toiminut henkilökohtaisella tasolla. Totuus on se, että teimmepä sitten kuinka uskomattoman albumin yhdessä, emme löytäneet yhteistä säveltä ihmisinä. Suhteen luovan magian voi kuulla, mutta se loppui sillä hetkellä kun laskimme mikit ja instrumentit käsistämme. John oli kriittisen tärkeä sen levyn kannalta ja upea livesoittaja. Mutta oli paljon tärkeitä asioita jotka jäivät uupumaan. Niin ei vain ollut tarkoitettu. Asiat räjähtivät käsistä Johnin kanssa. Pohjakosketus oli, kun hän yritti järjestää minulle potkut omasta bändistäni. Se ei mennyt erityisen hyvin, kuten kuvitella saattaa.”

Coverdalelta kysytään, onko hän ollut sittemmin yhteyksissä Sykesin kanssa.

”Olin juttelin yhteisen tuttavan kanssa muutamia vuosia sitten ja sanoin: ’En ole kuullut Johnilta mitään pitkään aikaan.’ Ja tämä tuttava sai minut ja Johnin puheväleihin kun työstin demoja Into the Light -levylle”, Coverdale kertoo. ”Joten juttelimme noin 15 vuoden vihanpidon jälkeen ja tulimme hyvin toimeen. Ajatus hänen kanssaan työskentelemisestä käväisi mielessäni, mutta mitä enemmän puhuimme, sitä enemmän tajusin muuttuneeni, ja koska John oli ollut oma pomonsa jo niin pitkään, se ei voisi koskaan toimia. ’Kemiat eivät kohtaa, kaikki menisi uudelleen kuten silloinkin. Se ei passaa’, tuumin.”

”Totuuden nimessä en vain yksinkertaisesti kaipaa elämääni mitään, mikä voisi avata ovia katumukselle”, Coverdale jatkaa. ”Tiedän sen mahdollisesti aiheuttavan faneille pettymyksen, ja toivon Johnille pelkkää menestystä, sillä tiedän hänen olevan laajalti ihailtu soittaja. Ja toivon että hänellä on kaikki ok, sillä en ole kuullut hänestä vähään aikaan. Mutta ohjenuoranani toimii se, mitä opin Jimmy Pagelta, Jon Lordilta ja suurelta Ritchie Blackmorelta: mitä ideaa on työskennellä jonkun kanssa, jos en usko voivani opettaa hänelle mitään tai saada vastavuoroisesti mitään takaisin?”

Coverdale erotti nimikkoalbumilla soittaneet Whitesnake-muusikot, Sykes mukaan lukien, ennen levyn julkaisua vuoden 1986 lopulla.

Lisää luettavaa