David Ellefson puhuu Megadeth-uransa lopusta ja lyö Dave Mustainea vyön alle: ”Helvetin säälittävää”

9.5.2023 10:50

Kuten kaikki metallimaailman melskeitä seuraavat varmasti tietävät, Megadethin alkuperäisiin jäseniin kuuluneen David Ellefsonin taival bändissä päättyi kiusallisissa merkeissä vuonna 2021. Basisti oli ryhtynyt varsin intiimiin viestinvaihtoon erään nuoren naisfanin kanssa, ja näiden videopuhelujen seksuaalissävytteistä sisältöä sitten ilmaantui kaiken kansan nähtäväksi someen. Kun ilmassa leijui vielä kysymysmerkkejä siitä, oliko yli viisikymppisen Ellefsonin vastapuoli täysi-ikäinen vai ei (ilmeisesti oli kuitenkin), Dave Mustaine veti asiasta nopeasti johtopäätökset ja ilmoitti etsivänsä Megadethiin uutta basistia.

Tämän jälkeen Ellefson on saanut monta kertaa vastata haastatteluissa kysymyksiin siitä, miten tilanne hänen mielestään eteni ja tunteeko hän katkeruutta entistä bändijohtajaansa kohtaan. Viimeksi asiasta kysyi brasilialainen Heavy Talk, ja Ellefson antoi vastauksessaan palaa oikein huolella. Aluksi basisti vähätteli koko kohua (mikä nyt sinänsä kohotuttaa kulmakarvoja – eihän se mitenkään hyvältä näytä, jos naimisissa oleva kahden lapsen isä jää tällaisesta käytöksestä kiinni), ja seuraavaksi Ellefson kohdisti muutaman tarkkaan tähdätyn iskun Mustainen arkaan paikkaan eli Metallica-menneisyyteen.

”Eihän minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa anteeksi ja jatkaa eteenpäin”, Ellefson sanoo. ”Vahinko on jo tapahtunut, joten täytyy vain jatkaa. Olemme kaikki ihmisiä, ja tämä nyt meni tällä tavalla.”

”Ei sitä saa jäädä vaikeroimaan. Olen seurannut, miten hän [Mustaine] on käsitellyt sitä, että hänet erotettiin Metallicasta. Hän kitisee siitä vielä 40 vuotta tapahtuman jälkeen, ja se on minusta helvetin säälittävää. Se on vähän että ’hoida nyt hommasi järjetykseen ja jatka elämääsi’. Niin minä olen päättänyt toimia tämän suhteen.”

”Siksi olen julkaissut jo neljä levyä siinä ajassa, kun Megadethin viimeisin saatiin ulos, ja minusta jokainen niistä on yhtä hyvä tai parempi kuin uusin Megadeth”, Ellefson jatkaa. ”Osaksi se johtuu siitä, että työskentelen loistavien tyyppien kanssa. Sillä ei ole väliä, ovatko he kuuluisia vai eivät. He ovat turvallisia ja luotettavia, rehellisiä tyyppejä, ja se merkitsee paljon.”

Näiden kommenttien myötä lienee selvää, ettei Mustainen ja Ellefsonin välejä saada kuntoon pitkään aikaan jos koskaan. No, kumpikin jatkaa matkaansa omalla tahollaan, kukaties menneiden annetaan joskus olla menneitä.

Lisää luettavaa