David Ellefson täräyttää: Megadeth on kaikkien aikojen kovin thrash metal -bändi, Dave Mustaine keksi koko genren

28.3.2021 13:06

Megadeth-basisti David Ellefson on lyönyt hynttyyt yhteen Sons of Apollo -laulaja Jeff Scott Soton kanssa ja perustanut Ellefson-Soto-nimeä kantavan projektin. Yhtyeessä vaikuttavat myös italialainen kitarataituri Andy Martongelli sekä rumpali Paolo Caridi.

Ellefsonilta kysyttiin The Classic Metal Show’n haastattelussa – jonka litteroinnista vastaa Blabbermouth –, miltä uusi yhtye kuulostaa. Vastauksessaan mies hehkuttaa Megadethiä ja nostaa sen nokkamiehen Dave Mustainen koko tyylisuunnan kehittäjäksi.

”Näen asian näin: kun ihmiset tulevat luokseni, he ovat että ’Jäbä. Se on thrashia’ ja ’Se on raskasta'”, Ellefson kertoo. ”Olen jo valmiiksi maailmanhistorian parhaassa thrash metal -bändissä, joten minun ei tarvitse tehdä rässiä muualla. Teen sitä jo Megadethissä. Soitan koko genren keksineen kaverin kanssa. Joten kun teen muuta, on vain hauskaa päästää laajentamaan repertuaariaan. Teen jatkuvasti biisejä. Tuon Megadethiin tiettyjä, tyyliin sopivaksi katsoamiani asioita. Sävellän kuitenkin paljon myös sellaista joka ei sinne sovi, enkä sitä sinne siten tarjoakaan.”

”Osa tästä Jeffin ja Andyn kanssa työstämästäni matskusta on melko progressiivista”, mies jatkaa. ”Kykymme mahdollistavat siihen suuntaan menemisen. Musiikillisista taidoista se ei ainakaan ole kiinni.”

”Luulen fanien haluavan nähdä meidän toimivan tietyssä piirissä”, Ellefson sanoo. ”Mutta samaan aikaan voimme ottaa riskejä muutamien asioiden suhteen. Itse asiassa ensimmäinen biisi, jolla Jeff viime vuonna lauloi, oli balladi. Mikä oli hieno juttu, sillä tiedän Jeffin kykenevän laulamaan myös raskaampaa kamaa… Rehellisesti sanottuna ensimmäinen juttu jota työstimme Jeffin kanssa ei ollut mitään vivaldimaista neoklassista tilutusta. Ei lainkaan. Se sai minut todella innostumaan.”

”Emme ole mikään yhden tempun poni”, mies päättää.

Lisää luettavaa