Dead Prez Suomeen, Teflon Brothersilta debyytti

23.7.2009 10:33

Poliittisesti aktiivinen amerikkalainen Dead Prez saapuu Helsinkiin. Hiphop-duo esiintyy Helsingin Tavastialla 12. elokuuta. M-1 ja stic.man perustivat Dead Prezin Floridassa 90-luvun loppupuolella ja kaksikko on panostanut uransa alusta asti vahvaan kantaaottavuuteen.

Poliittisesti aktiivinen amerikkalainen Dead Prez saapuu Helsinkiin. Hiphop-duo esiintyy Helsingin Tavastialla 12. elokuuta. M-1 ja stic.man perustivat Dead Prezin Floridassa 90-luvun loppupuolella ja kaksikko on panostanut uransa alusta asti vahvaan kantaaottavuuteen. Yhtye käsittelee teksteissä muun muassa virkavallan väärinkäytöksiä, taloudellista epätasa-arvoa, sodanvastaisuutta ja rasismia. Dead Prez on julkaissut kaksi virallista studioalbumia ja julmetun kasan muun muassa mixtapeja.

Sotkamon Vuokatissa 31.7.-1.8. juhlittava Pipefest on puolestaan viimeistellyt ohjelmaansa kiinnittämällä ohjelmistoonsa amerikkalaisartisti Gurun. Gang Starr -yhtyeen jäsenenä kuuluisuuteen noussut Guru esiintyy mc Solarin ja dj Doo Wopin kanssa.

Kerrottakoon myös, että suomalaisen Pyhimyksen johdattama Teflon Brothers -yhtye julkaisee debyytti-albuminsa. T löytyy kaupoista 29. heinäkuuta. Levystä on helppo povata menestystä, sillä Youtubesta löytyvä Vexi oli velkaa -video on kerännyt jo yli 30 000 katselukertaa. Pyhimyksen lisäksi ryhmässä vaikuttavat myös Heikki Kuula ja Voli.

Monsp Records julkaisee samana päivänä Teflon Brothersin kanssa myös Solosen toisen levyn. Artisti muistetaan muun muassa räpin SUomen mestaruudesta vuodelta 2002.

Lisää luettavaa